fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NORRTÄLJE. I går, söndag den fjärde advent, genomfördes den andra upplagan av Tomtepaddling i Norrtäljeån. Pengarna som samlades in gick i år till organisationen Childhood, som arbetar förebyggande mot sexuella övergrepp mot barn.

Tomten valde även i år ett annat färdmedel än släde bakom ett gäng renar. Valet föll såklart på stand up-paddleboard, eller SUP, som blivit ett oerhört populärt inslag i Roslagens alla vatten under 2021. Ett val som underlättade tomtarnas framfart på just vatten.

 

Det är andra året i rad som Tomtepaddlingen arrangerades i Norrtäljeån.

 

I år valde paddlarna organisationen Childhood, som arbetar förebyggande mot sexuella övergrepp mot barn som mottagare av insamlingen.

 

– Julen är barnens högtid och det känns naturligt att kunna stötta ännu en barnrättsorganisations viktiga arbete i år, säger Lisa Brown, som driver Lisa Brown Yoga och är en av initiativtagarna till tomtepaddlingen.

 

Den andra initiativtagaren är Denise Keyser, Atmajala, som fyller i:

 

– Vi hoppas samtidigt kunna sprida lite julglädje på det här sättet, något som känns extra viktigt också i år eftersom pandemin ännu inte är över, säger hon.

 

Tomtarna startade från Kanotklubbens brygga vid åns inlopp från Lommaren. Sedan paddlade de genom ån fram till Atmajala och vände tillbaka igen.

 

Rutten är vald eftersom den ofta är isfri och bjuder på många möjligheter för åskådare att vinka till tomtarna utan trängsel.

 

Mitt Roslagen

 

Kommentera via Facebook