fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
annons

NORRTÄLJE. På tisdagen började 223 polisaspiranter hos polisen i Region Stockholm och Gotland varav fem i Norrtälje kommun. Aspiranterna gör en sex månader lång praktik som fördelas på olika polisområden på Gotland och i Stockholms län, enligt uppgifter från polisens hemsida.

– Varje ny aspirant är ett välkommet och nödvändigt tillskott till region Stockholm. Fler poliser i våra lokalpolisområden är en förutsättning för att vi, tillsammans med andra aktörer, ska kunna minska rekryteringen till de kriminella nätverken och bidra till ökad trygghet i hela regionen, säger regionpolischef Mats Löfving.

Av de 223 polisaspiranter som börjar idag är 208 från den sedvanliga polisutbildningen och resterande 15 har gått den så kallade
funktionsinriktade polisutbildningen (FPU) – personer som är civilanställda och gått ett snabbspår i utbildning på ett år.

De nya poliserna är en viktig del i den utökning av antalet anställda som pågår inom polisen. Målet är drygt 38 000 polisanställda vid årsskiftet 2024/25, varav drygt 26 000 poliser, skriver polisen på sin hemsida.

annons
annons
Kommentera via Facebook