fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

// mobilannons //

annons (150 × 40 mm)

NORRTÄLJE. Sjukhuset är fortsatt i stabsläge på grund av hög beläggning, ett ökat antal patienter med Covid-19 och sjuk personal. – Covidtrycket slår hårdare den här sommaren än förra sommaren, vilket lett till en ökad belastning på sjukvården, säger Susanne Bergenbrant Glas i ett pressmeddelande.

// annons för både mobil och desktop //

annons (150 × 40 mm)

Sedan 19 juli har Norrtälje sjukhus befunnit sig i stabsläge på grund av ett högt antal patienter med Covid-19, sjuk personal och hög belastning på sjukhuset.

– För att hantera läget på sjukhuset har vi stängt en operationssal och omplacerat personal, vi har också bett frivilliga inom administrationen och timanställda att jobba i vårdavdelningarnas kök, så att den vårdpersonal vi har kan jobba där de verkligen behövs. Vi har ett uppdrag att sköta akutsjukvården i Norrtälje kommun, vilket gör att vi måste balansera patienternas behov mot personalens behov av semester och ledighet och det är med sorg jag säger att vi tyvärr har tvingats beordra in 6-7 sjuksköterskor för att klara patientsäkerheten och inte gå under minimibemanningen på våra vårdavdelningar och på akutmottagningen, säger Bergenbrant Glas.

Chefsläkaren poängterar att man vid behov skall söka vård om man behöver det men att man väljer rätt kontaktväg.

– Det är viktigt att du söker vård när du behöver det, men välj rätt kontaktväg. Kontakta 1177 om du behöver rådgivning och vägledning. Vid svårare olycksfall eller akuta sjukdomar ring 112. Är du sommarboende i kommunen ser vi gärna att du vänder dig till din ordinarie vårdcentral eller närakut.

FOTNOT: Tiohundras hemsida

// mobilannons //

annons (150 × 40 mm)

// desktopannons //

annons (150 × 40 mm)
Kommentera via Facebook