fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NORRTÄLJE. Snacka om efterlängtat. Sedan Mitt Roslagen i fjol som första tidning i kommunen berättade att MAX skulle bygga en restaurang vid södra infarten, intill brandstationen, har förväntan och längtan varit stor hos många kommuninvånare. På onsdag öppnar restaurangen som bidrar med 50 nya arbetstillfällen.

Restaurangen i Norrtälje är MAX 142:a i Sverige. Den har plats för 260 gäster.

Bygget har skett med stort miljöfokus.

”MAX har länge gått i bräschen för burgarbranschens arbete med hållbarhet och nu när man öppnar i Norrtälje passar man på att testa nya hållbara material och byggtekniker. Det har lett till att de totala utsläppen beräknas minska med 31 procent. Samtidigt bidrar MAX med 50 nya arbetstillfällen” skriver MAX i ett pressmeddelande.

 Bland annat har restaurangen installerat solceller på taket och det nya kyl- och fryssystemet återvinner värme effektivt med låg energiförbrukning. Bygget är också gjort med nya klimatvänliga material och ny teknik.

Richard Bergfors, koncernchef på MAX, menar att det är viktigt att hela burgarbranschen implementerar nya hållbara lösningar i sin verksamhet.

– Vi på MAX har alltid jobbat mycket med hållbarhet och restaurangen i Norrtälje blir ett test för att se hur de nya materialen och teknikerna fungerar i praktiken, säger han i pressmeddelandet. Vi är hoppfulla och går det bra ser vi fram emot att bygga fler restauranger med de här materialen och den här tekniken. Om vi ska uppnå våra klimatmål är det här vägen att gå framöver. Inte bara för oss utan för hela branschen, säger Richard Bergfors.

MITT ROSLAGEN

Kommentera via Facebook