Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lyxig hårsalong i det gömda firar ett år

Denna sida är en annons

Hårsalongen JC Hår ligger i området Grind som kanske är mest känt för sina bostäder. Jennifer har drivit salongen i ett år och trots att den ligger i stadens utkant så ligger hennes metoder snarare i framkant. Hon sysslar med det som kallas ”Tränsmetoden”, något som inte har slagit igenom i Sverige än men som alla utomlands frågar efter just nu.

Här är det tätt mellan lägenhetshusen som med sitt vita tegel och inglasade balkonger inte ger någon indikation på att det här ligger en lyxig hårsalong. Söker efter numret 2C med blicken och ser en dörr på vid gavel.

Innanför dörren möter en ung tjej upp med ett glas bubbel i handen och hennes energi går nästan att ta på.

Full av liv och sprudlande glad. Jennifer har idag drivit salongen i ett år och firar med stammisar, familj och vänner.

För att komma in i själva salongen måste man ta sig förbi en klunga av folk som står och småpratar. Här inne återspeglas ingenting av utsidans trötta fasad.

I Jennifers salong är det nyrenoverat och här luktar det så där gott som det gör när man har varit på salong och fått håret fixat. Hårprodukter längs väggarna och vid den gigantiska spegeln pryder ett hav av blommor som hon har fått dagen till ära.

– Mina äldre stammisar säger att det legat en salong här sen 70 talet och det syntes innan jag renoverade, säger Jennifer och skrattar.

Hon berättar att hon tog steget för exakt ett år sen att starta eget och våga ha en egen salong. Mitt i pandemin dessutom, något som fick många att ha åsikter. Folk var oroliga att det inte skulle gå, men det har snarare gjort det enklare.

– Jag har ju bara en stol så här har man verkligen kunnat vara ensam, det är fokus på en kund i taget och det är det jag gillar. Jag har ingen tanke på att ta in fler frisörer utan jag vill att alla som kommer hit ska känna sedda och hörda.

På frågan om hennes bakgrund så är det inte helt och hållet självklart att det var just frisöryrket som hon skulle syssla med. Jennifer är uppfödd i Gottröra och gick frisörlinjen i Uppsala. Hon var inte helt nöjd med utbildningen och kände att hon inte hade tillräckligt med självförtroende för att kunna hantera alla typer av kunder som det skulle krävas i branschen.

– Kunden förlitar sig på att den personen som har hand om ditt hår vet vad som kommer bli bäst, och jag insåg att om inte jag tror på mig själv så kommer inte kunderna heller göra det.

Jennifer började i stället att testa olika yrken och fastnade i byggbranschen som snickare i tre år. Jargongen där gjorde att hon växte – en tjej i ett fortfarande mansdominerat yrke skapade skinn på näsan tillsammans med en naturlig mognadsprocess, för hon blev såklart äldre också.

Här står en tjej med pondus, en tjej som blivit egen företagare för att hon aldrig trivts som anställd och som precis i detta nu har ett event för att fira ett år. Trots det tyckte hon inte att hon var självsäker nog för att jobba med detta för bara några år sen.

– Nu är det nerverna som talar säger Jennifer och skrattar till. Jag är inte alls van att stå i centrum, jag fokuserar alltid på kunden och att den ska få känna sig i fokus utan att ta plats själv.

På samma gång åker handen upp till kinden och hon torkar en tår, hennes pojkvän kommer fram, ler och omfamnar henne. Jennifer har förberett sig i veckor på detta och att det är nervositeten som släpper när vi står och pratar är lika säkert som att hennes pojkvän är stolt. Hon har kommit långt på det här året och växt både med salongen och kunderna, vilket märks. Skinnet på näsan är här för att stanna.

I handen håller hon under hela tiden en docka med långt hår. Hon har precis visat
vad Tränsmetoden innebär. Det är löshår som du fäster i det egna håret genom att sy in det i små ringar. På så vis kan man inte ana varken tejp eller limfästen som på de flesta andra metoder som finns.

– Det var min stammiskund Elke som lärde mig att sy filtstygn från start, sen har jag suttit och experimenterat själv och lärt mig metoden som behövdes för att kunna ta den här metoden till kund.

Jennifer berättar att hon andas hår, drömmer om och brinner för hår, vilket hon har gjort sen hon köpte sitt första löshår när hon var 13 år. Redan då fick hon beröm för hur verkligt det såg ut och på den vägen är det.

På frågan om hennes vision med salongen så är hon väldigt bestämd, men också lite hemlighetsfull.

– Jag vill ta koncept utomlands till Sverige och jag vill alltid vara nytänkande när det kommer till hår så jag lägger mycket tid på att inspireras av stylister och frisörer utomlands. Men exakt vad jag kommer göra vill jag hålla lite hemligt tills vidare, säger hon med glimten i ögat.

Med det sagt lämnar jag salongen med insikten att aldrig döma något för dess utsida. Där inne fanns det en varm känsla med en ödmjuk tjej som brinner för det hon gör.

Namn: Jennifer Lindvall

Ålder: 27 år

Bor: Norrtälje, är särbo med pojkvän och hunden Nilo som alltid är med på salongen.

Intressen: Köra Cross, läsa böcker om personlig utveckling och psykologi.

Fun fact: Kan spela gitarr och sjunga

Instagram:
https://instagram.com/jc.har?utm_medium=copy_link