Bistro Magasinet: “Norrtälje är världens vackraste stad”

Annonssamarbete

publicerad 29 december 2022
- av Daniel Rämsell

NORRTÄLJE. Bistro Magasinet tog Medelhavet till Östersjön och öppnande en Italiensk restaurang i Norrtälje. – Vi älskar Norrtälje och vi älskar Italien, så det föll sig naturligt, säger Nisreen Alhabbash, 43 år och VD för Bistro Magasinet.

Nisreen, i grunden ekonom och Aladin, kock har bedrivit flertalet restauranger i Norrtälje kommun tillsammans. Nisreen berättar att de gillar att starta upp verksamheter från grunden men även att förädla redan befintliga restauranger. I många år har Nisreen tillsammans med familjen haft ett specifikt restaurangprojekt som dröm och i sökandet efter den perfekta lokalen kom de över tre lokaler i Norrtälje hamn. 8 Juli, efter flera månader av förberedelser och research i utlandet för att kunna leverera på högsta nivå, såg Bistro Magasinet dagens ljus.

– I många år har vi haft en dröm om ett specifikt restaurangprojekt som jag inte riktigt kan gå in på nuläget. Men i samband med detta letade vi efter en lokal och då kom vi över lokalerna i hamnen som vi gillade och på den vägen är det, säger 43-åringen.

Aladin kom till Sverige som politisk flykting från Kuwait under 80-talet och på en semester i Palestina träffade han Nisreen. Omedelbar kärlek uppstod och Nisreen flyttade till Sverige 2000. Även om ingen av de är från just Italien är det ingen slump att de öppnade en Italiensk restaurang i Norrtälje.

– Det är många faktorer till varför vi driver en Italiensk restaurang i Norrtälje. Dels har vi bred erfarenhet i restaurangbranschen och världens kök. Italienska Köket är vår favorit. Både jag och min man Aladin kommer från medelhavet och vi delar stora delar av den italienska matkulturen. Sedan ville vi ge Norrtäljeborna en så korrekt bild av Italiensk mat som möjligt, till skillnad från traditionella pizzerior och snabbmat. Det är skillnad på Pizza och Pizza, säger Nisreen med ett leende på läpparna.

Familjen lämnar inget åt slumpen. Förutom att de älskar Italien som semesterresmål, så gjorde de ett gediget förarbete inför öppnandet av restaurangen.

– Vi reser ofta till Italien för att semestra men inför öppnandet av Bistro Magasinet åkte vi till Italien i utbildningssyfte och för att få den extra lilla hemligheten till ett perfekt resultat, säger hon.

Nisreen berättar att nöjda kunder genom god service och kvalitet på såväl råvaror som färdig produkt är otroligt viktigt för Bistro Magasinet.

– Vi satsar på kvalitén. Mycket råvaror kommer direkt från Italien. När vi gör pizzor, så gör vi degen själva och det tar tre dagar att få fram en riktigt bra Pizzadeg, säger 43-åringen.

Företagande och friheten som den bär med sig gör att restaurangfamiljen får utlopp för såväl kreativitet som rastlöshet.

– Vi har mycket energi och vi älskar att jobba. Sedan älskar vi att själva få bestämma vad vi vill jobba med och då passar egenföretagande jättebra. Jag tycker att det är väldigt viktigt att man tycker om det man gör och det gör jag, säger hon med ett stort leende på läpparna.

Förutom restaurangen och ett café har de under årstiden då solen står i zenit även en Italiensk gelato. Men varför tog då Bistro Magasinet Medelhavet till Östersjön?

– Vi älskar Norrtälje och vi älskar Italien, så det föll sig naturligt. Vi är en berest familj och Norrtälje är världens vackraste stad avslutar Nisreen Alhabbash.

Lär känna Bistro Magasinet
Vilka ingår i restaurangfamiljen? Nisreen, Aladdin, Ahmed, Donja, Ronja och Hassan.
Vilken rätt på BistroMagasinet får man INTE missa? Tryffelpasta
Vilket Italienskt vin står alltid redo att serveras? Chianti Fiasco DOCG, Toscana, ITALIEN, Druva: Sangiovese
Om ni fick bjuda en kändis (vem som helst, död eller levande) på en trerätters middag på restaurangen – vem skulle det vara? Tariq Talior

FOTO: Privat
Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!