fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pokemon GO är en app som släpptes 2016 och på kort tid blev ett av de mest hypade spelen. Appen använder den så kallade Augmented reality-tekniken, det vill säga att man använder kameran för att spela in verkligheten, men att animerade monster dyker upp då och då. Allt om Norrtälje träffade Elias Pers, en av Norrtäljes kändaste spelare.

När började du spela PokemonGO?

Jag började spela Pokémon GO 20/7–2016, över 5 år sedan.

Hur många kilometer har du gått i spelet?

Jag har gått strax över 7250 km i spelet.

Vad är det bästa/sämsta med PokemonGO?

Det bästa med spelet, är att komma ut i verkligheten och träffa andra medspelare vid raids och andra evenemang! Samt samlingen av unika Pokémon man bygger på varje dag man spelar!

Det sämsta med spelet enligt mig, är nog att det inte finns något otursskydd. Man kan till exempel köra hur många raider som helst, utan att få en Shiny, även om du är långt över oddsen. I många andra spel ökar chansen att få något ovanligt varje gång man inte får det. Det gör dock spelet till vad det är, och är inte ett stort klagomål. I och med att jag fortfarande spelar spelet efter 5 år, finns det bevisligen inte så mycket att klaga på!

Har du någonsin upplevt eufori eller fått en adrenalinkick av PokemonGO?

Ja! Ett specifikt tillfälle som jag alltid kommer komma ihåg, är när jag tillsammans med Adam, en kompis till mig och fångade en 100% “IV Shiny Moltres”, från en raid vid vattentornet i Norrtälje sommaren 2018. Det är fortfarande något av det ovanligaste man kan fånga!

Om du skulle uppskatta, vad tror du är medelåldern på spelarna som spelar PokemonGO?

Den är högre än många kanske tror. Klassikern är att föräldrar börjar spela med sina barn, sedan när barnen tröttnar fortsätter föräldrarna spela. Skulle uppskatta medelåldern till ca 30-40år.

Hur många aktiva spelare är ni i Norrtälje?

Det är en intressant fråga, för spelarbasen ändras hela tiden, nya kommer in och andra lämnar. Jag skulle säga att vi är ungefär 50 aktiva spelare i Norrtälje för tillfället.

Jag har flitigt följt dig och Adam i Discordgruppen. Hur skulle du beskriva Community ni har?

Jag skulle beskriva den som rolig, öppen, hjälpsam och en bra gemenskap! Vi strävar alltid efter att göra det så enkelt och smidigt för spelare att hjälpas åt och ha kul tillsammans.

Vilken är din favoritpokémon?

Min favoritpokémon är Galarian Weezing! Älskar hur stilig den är, med sina ståtliga mustascher och hattar!

Vilket lag använder du dig av när du spelar PVP? Lista gärna dom olika ligorna.

När jag spelar i Great League, brukar jag använda Azumarill, Swampert och Altaria. I Ultra League kör jag Talonflame, Kingdra och Dragonite. Sist brukar jag välja Kyogre, Dialga och Togekiss till Master League.

Vilken säsong spelar du under mest?

Tycker om hösten väldigt mycket, då är jag mest lockad att gå ut, men det är ofta många roliga event på sommaren vilket leder till att jag spelar allra mest då.

Vad är ditt bästa tips om man vill börja spela PVP?

Mitt bästa tips är att välja Pokémon som är beprövade av andra och man vet fungerar bra ihop. Fortsätt sedan att spela med det laget tills du kan det så pass bra, att du vet vad du ska göra i nästan alla situationer.

Vad är du mest nöjd över att ha åstadkommit sen du började spela?

Är mest nöjd med att ha fångat alla förutom en av alla legendariska Shinies! Det är en svår jakt som pågått i många år, och kommer fortsätta i evigheter samtidigt som det släpps nya Shinies hela tiden.

Har du något minne du vill dela med dig av?

Ett ikoniskt minne för mig utspelar sig under första vintern i spelet december 2016, när jag gick med Adam på Tullportsgatan och kläckte en Aerodactyl ur ett ägg. På den tiden var det en av, om inte den allra svåraste Pokémonen att få, och jag skrek så hela staden vaknade!

Kommentera via Facebook