Annons

Från socionom till Caspars nya manager

publicerad 7 juli 2022
- av Redaktionen

Denise Keyser är entreprenören som alltid har kastat sig in i nya saker, kvinnan bakom ”Shamanic Management” och som sedan en tid tillbaka har sadlat om till manager. När Denise fick frågan blev det ett solklart ja till att jobba med Norrtäljekillen, vännen och artisten Caspar Camitz . Han gjorde succé i Idol och turnerar nu landet runt både solo, i olika musikaliska konstellationer och med bandet Katmanlo.

Spontan, nyfiken på livet och entreprenör ut i fingerspetsarna är förmodligen drivkraften och den röda tråden genom Denise liv. Att hon skulle bli artistmanager var inget hon för några år sedan trodde hon skulle göra, men att ta sig an en utmaning och prova något nytt är en av sakerna hon gör bäst. Hur Denise hamnade i Norrtälje för över 20 år sen är ännu ett bevis på det.

 -Jag tog fram telefonkatalogen, blundade, satte ner fingret och hamnade i Rimbo. Sen kollade jag upp vilken stad som orten tillhörde och så hamnade jag i Norrtälje, säger hon och skrattar.

Annons

Sen dess har Denise inom kommunen arbetat som såväl tatuerare, socionom och numera ägare av café- och yogastudion “Atmajala” nere vid ån.  Hon startade verksamheten 2017 genom att praktiskt taget snubbla över en ”till salu”-skylt på väg till tandläkaren. Denise såg möjligheterna till att kunna kombinera yoga, SUP och intresset för mat.

 – Min man, som jag hade i telefonen när jag såg det här fantastiska kinderägget till byggnad, undrade om vi inte kunde äta middag innan vi bestämde oss för att köpa det. Jag la på med honom och ringde upp mäklaren, säger Denise med ett leende.

Det var också där hon mötte Caspar, som började jobba på cafét och en stark vänskap växte fram. Denise har alltid haft ett stort musikintresse, prenumererade på MR Music kassettband när hon var liten och kommer än i dag med väskan full av LP-skivor till en fest. När Caspar äntrade hennes liv med sin spirituella soul, som Denise väljer att kalla hans sound, blev det ett solklart ja när han några år senare frågade om hon ville bli hans manager. För Caspar var det självklart att valet skulle falla på Denise.

”Därför att du kan se mig bortom, du kan se vad som är bra för mig, mitt allvar, ett brutalt skapande, en komplettering, jag ser att jag behöver det, du lyfter mig till något ännu bättre”


Varför tror du själv att du kommer lyckas axla rollen som manager?

 – Jag är genuint intresserad och ser hans ofantligt stora talang. Den vill jag att så många som möjligt ska få komma i kontakt med, också hans uttryck och budskap i musiken, och inte minst hur han berör.

På frågan om vad hon tror största utmaningen skulle kunna vara, så svarar hon leendes att det i så fall skulle vara Caspars personlighet. Den som hon beskriver som frihetsälskande och en person som inte är jätteförtjust i ramar, vilket egentligen också skulle kunna passa in på henne själv. Denise fortsätter:

 – Eftersom jag vet hur svårt det kan vara att anpassa sig men också vinsten i att faktiskt ha en ram så tror jag att jag kan hjälpa till med det som krävs för att få ut hans fulla potential. Energier kan lätt fara ut och ramen kan då i stället bli en arena för skapande om man får ett space att rikta kreativiteten rätt.

I grund och botten är det ett företag som ska fungera men alla konstnärer behöver kreativitet och inspiration. Denise förklarar att det är en av uppgifterna som hon ser som ett av det viktigaste uppdragen i hennes roll som Caspars manager, att hålla kreativiteten och inspirationen levande.

 – Jag bestämde mig tidigt för att bli egenföretagare och har lärt mig otroligt mycket på den vägen. Jag gillar friheten det kan ge och jag tror att allt man tar sig för leder någonstans som man kan använda sig av senare.

Att till exempel gå från tatuerare till socionom kan i de flesta öron låta som en jättestor vändning men hon berättar att yrkena i sig inte är så långt ifrån varandra som man vid första anblick kan tro, inte enligt Denise i alla fall.

 – När man tatuerar och möter människor på det viset, halvnakna med en nål någonstans i kroppen så börjar folk prata och öppna upp, säger hon med glimten i ögat.

Som socionom arbetar man främst med människor och det är lite så som Denise ser på saken, att hon har haft den ynnesten och jobbat hårt för att plocka med sig mycket från spridda håll. Inom yrket har hon arbetat med tunga ämnen inom familjerelationer, men även fått med sig kunskap av coaching, ledarskap, rådgivning och samtalsterapi. Hon står fast besluten om att socionomutbildningen är det bästa hon har gjort.

 – Det är en backup i allt och har gett stöttning i allt jag hittills gjort. Jag tror att alla vägar leder någonstans och är säker på att min erfarenhet därifrån kommer att ge mig mycket även idag och framöver.

Denise menar att hennes bild av management är just det – totalt management. Att finnas för Caspar i alla olika delar, i hela artisteriet. Här kan hon dra nytta av tidigare erfarenheter och knyta ihop säcken.

 – Skriva avtal är en del, coaching och motivation en annan del, men också vägledning och en hel del strategi vilket jag ägnat en stor del av mitt liv till på många olika sätt.

Att Denise har många timmar i skolbänken bakom sig och testat mycket är en sak som är säker. Musikindustrin var däremot något helt nytt men trots det så var det aldrig en fråga om att tacka nej när Caspar frågade om Denise kunde tänka sig att anta uppdraget.

– Hur svårt kan det var tänkte jag? Så klart med stor respekt för branschen, alla yrken har sina sidor. Jag började såklart göra research och ringde runt till mina kontakter som varit eller är aktiva i musikbranschen och fick tips om en bra utbildning på DMG. Den har jag nu genomfört under våren och har precis fått diplom.

Med ett Music Industry Diploma på cv:t ser Denise ljust på framtiden som manager. Hon är redan i full gång med att boka spelningar till Caspar, utvecklas i rollen och ta sig an musikindustrin med storm.

Caspars spelningar i sommar

  • 10 Juli – Ystad Saltsjöbad
  • 15 Juli – Wira Tingshus
  • 16 Juli – Möja
  • 23 Juli – Fejan
  • 3 August – Ellery Beach House

För mer information, besök Caspars hemsida.

 

 

 


Foto: Pontus Strandberg

Foto: Pontus Strandberg


Foto: Andreas Matsson

Foto: Andreas Matsson

Foto: Andreas Matsson

Annons

Veckans brott i Norrtälje kommun – brott för brott

publicerad Idag 6:00
- av Nicklas Salmin
Under vecka 48 registrerades 148 misstänkta brott i Norrtälje kommun. Allt Om Norrtälje presenterar listan varje vecka. 

Under vecka 48 registrerades 148 misstänkta brott i Norrtälje kommun. Allt Om Norrtälje presenterar listan varje vecka. 

Av anmälningarna gällde 93 brott som ska ha begåtts under veckan, medan resterande avsåg händelser som inträffat tidigare.

Stöld utan inbrott är den vanligaste brottskategorin, följt av trafikbrott och narkotikarelaterade ärenden. Uppgifterna bygger på polisens så kallade dygnslista som analyserats av nyhetsbyrån Newsworthy.

Brottsanmälningar de senaste fyra veckorna

Sett till den senaste månaden har det upprättats sammanlagt 609 brottsanmälningar i Norrtälje kommun. Bland dessa är stöld utan inbrott den dominerande kategorin.

Annons

Hela listan över veckans polisanmälningar i Norrtälje

Brottskod (grupperad) Antal
Stöld utan inbrott 26
Kortbedrägeri 16
Skadegörelse 15
Trafikbrott 13
Narkotikabrott 12
Misshandel 11
Ofredande 7
Olaga hot 6
Övriga specialstraffrättsliga brott 6
Inbrottsstöld 4
Bedrägeri genom social manipulation 4
Övriga bedrägeribrott 3
Olovlig identitetsanvändning 3
Cykelstöld 3
Fortkörning 2
Annonsbedrägeri 2
Drivmedelsstöld 2
MC-stöld 2
Fakturabedrägeri 2
Kränkande fotografering 1
Olaga innehav av knivar m.m. på allmän plats 1
Våldsamt motstånd 1
Egenmäktighet med barn 1
Framkallande av fara för annan 1
Grov fridskränkning 1
Ärekränkningsbrott 1
Alkolhol- och tokasbrott 1
Dataintrång 1

KÄLLA: Newsworthy

Annons

Vanligaste anledningarna till p-böter i Norrtälje – hela listan

publicerad Idag 5:00
- av Nicklas Salmin
Enligt statistik från Transportstyrelsen, som Newsworthy har analyserat, har antalet parkeringsböter i Norrtälje kommun ökat med drygt 300 stycken under första halvåret 2024 jämfört med samma period förra året.

Enligt statistik från Transportstyrelsen, som Newsworthy har analyserat, har antalet parkeringsböter i Norrtälje kommun ökat med drygt 300 stycken under första halvåret 2024 jämfört med samma period förra året.

Under perioden januari 2022 till juni 2024 har det registrerats totalt 17 569 parkeringsförseelser i Norrtälje kommun, med ett totalt bötesbelopp på cirka 8,8 miljoner kronor. Den vanligaste orsaken till att man får böter är att man parkerar på platser med parkeringsförbud.

Detta har lett till 4 111 anmärkningar till ett värde av över 2,4 miljoner kronor. För riket som helhet är den vanligaste förseelsen emellertid att man parkerar utan synlig biljett.

Sedan 2022 har 263 parkeringsanmärkningar i Norrtälje inte kunnat drivas in. Det sammanlagda värdet för detta är 127 800 kronor.

Den vanligaste anledningen till de obetalda böterna är att det rör sig om utländska registreringsskyltar, eftersom Transportstyrelsen saknar system för att skicka påminnelser till utlandet.

Annons

Därför får man p-böter i Norrtälje - hela Listan

Överträdelse Avgift Antal bötfällda Totalt värde
Parkerat i område eller på plats där parkeringsförbud gäller 400–600 kr 4 111 2 465 800 kr
Parkerat utan synlig biljett eller motsvarande 400 kr 3 819 1 527 600 kr
Parkerat utan att ha ställt in p-skiva 400 kr 3 294 1 317 600 kr
Stannat eller parkerat för nära korsning 600 kr 1 918 1 150 800 kr
Parkerat mer än 24 timmar på vardag 400 kr 1 067 426 800 kr
Parkerat på gågata 600 kr 528 316 800 kr
Stannat eller parkerat mot färdriktningen 400–600 kr 525 314 600 kr
Stannat eller parkerat i terräng inom tätbebyggt område 400 kr 492 196 800 kr
Stannat eller parkerat på gång- eller cykelbana 600 kr 355 213 000 kr
Stannat eller parkerat på hållplats eller laddplats 400–600 kr 331 164 000 kr
Parkerat med hjul utanför rutan 400 kr 289 115 600 kr
Stannat eller parkerat på parkering för rörelsehindrade med mera 600–1 000 kr 255 243 800 kr
Parkerat på huvudled 600 kr 241 144 600 kr
Parkerat längre än tillåten tid 400 kr 127 50 800 kr
Stannat eller parkerat i område eller på plats där stoppförbud gäller 400–600 kr 109 65 200 kr
Stannat eller parkerat för nära övergångsställe eller cykelöverfart 600 kr 52 31 200 kr
Övrigt 400–600 kr 28 15 600 kr
Parkerat framför infart till fastighet 400 kr 13 5 200 kr
Stannat eller parkerat i kollektivtrafikkörfält 600 kr 1 600 kr

KÄLLA: Newsworthy

Annons

Höga betyg för äldreomsorgen i Norrtälje

publicerad Igår 6:00
- av Daniel Rämsell
Enligt Socialstyrelsens senaste undersökning får äldreomsorgen i Norrtälje kommun fortsatt höga betyg.

Enligt Socialstyrelsens senaste undersökning får äldreomsorgen i Norrtälje kommun fortsatt höga betyg.

Totalt uppger 88 procent av hemtjänstkunderna och 83 procent av boende på äldreboenden att de är nöjda med omsorgen. Detta överträffar såväl rikssnittet som resultaten för Stockholms län.

Bemötande, trygghet och förtroende är områden där Norrtälje presterar särskilt väl.

– De höga omdömena bekräftar att vi erbjuder en äldreomsorg som är trygg och håller en hög standard. Vi är stolta över de positiva resultaten och ser nu framåt med fokus på att fortsätta utveckla och säkra kvaliteten på lång sikt för en god och nära vård och omsorg, säger Hanna Stymne Bratt (S), ordförande i direktionen för Sjukvård och omsorg i Norrtälje, i ett pressmeddelande.

Undersökningen har även utvärderat nya områden som personalens språkkunskaper och kompetens. Resultaten visar att äldre generellt är nöjda med personalens språkliga förmåga och relevanta kunskaper. Samtidigt framgår att det råder en brist på undersköterskor inom omsorgen. För att möta detta satsar Sjukvård och omsorg i Norrtälje (KSON) på kompetensutveckling och validering för att stärka yrkeskategorin och säkerställa kvaliteten på lång sikt.

– Resultaten i årets undersökning är mycket positiva, men vi nöjer oss så klart inte med det. Arbetet med att utveckla äldreomsorgen fortsätter. Det är viktigt för mig att de äldre känner sig trygga och får en omsorg av hög kvalitet. Att lösa kompetensbristen är en viktig del i detta, och med satsningar på validering och utbildning tar vi steg mot en hållbar omsorg som fungerar även på lång sikt, säger Hans Andersson (L), vice ordförande i direktionen för Sjukvård och omsorg i Norrtälje.

Undersökningen genomförs årligen av Socialstyrelsen och syftar till att kartlägga de äldres upplevelse av äldreomsorgen och används som underlag för utveckling och förbättring. Deltagarna utgörs av personer över 65 år som vid årets slut 2023 hade hemtjänst eller bodde på ett särskilt boende för äldre.

Annons
Annons

Jimmie Åkesson (SD) på studiebesök på Norrtäljeanstalten

publicerad Igår 5:00
- av Daniel Rämsell
På onsdagen var Sverigedemokraternas ledamöter från Justitieutskottet på studiebesök på Norrtäljeanstalten. FOTO: Pressbild

På onsdagen var Sverigedemokraternas ledamöter från Justitieutskottet på studiebesök på Norrtäljeanstalten. – Det är jättebra att representanter från Justitieutskottet kommer ut till anstalterna för att se hur vi har det, säger Magnus Jönsson, anstaltschef på Norrtäljeanstalten.

Det var under ett två timmar långt studiebesök som Jimmie Åkesson (SD) och några av Sverigedemokraternas ledamöter i Justitieutskottet fick insyn i verksamheten på Norrtäljeanstalten. Representanterna fick en rundvandring av anstaltens ledning.

– Det är jättebra att representanter från Justitieutskottet kommer ut till anstalterna för att se hur vi har det. Vi presenterade anstalten, nuläget och de utmaningar som vi har, säger Magnus Jönsson, anstaltschef på Norrtäljeanstalten.

Vilka är de största utmaningarna ni har på anstalten i nuläget?

– Generellt i Kriminalvården, så är det beläggningsläget och platserna. Vi behöver fler platser, säger Magnus Jönsson.

Hur ansträngt är det på Norrtäljeanstalten?

 

Magnus Jönsson, anstaltschef på Norrtäljeanstalten tog emot SD:s representanter från Justitieutskottet. FOTO: Privat

– Vi har de platser vi har. Vi har fullbelagt och antalet intagna kommer att stiga och det är det som är utmaningen, säger han.

Efter besöket på Norrtäljeanstalten lyfte Sverigedemokraterna, med partiledaren Jimmie Åkesson i spetsen, fram sin kriminalpolitik som en av partiets prioriterade frågor.

”Sverigedemokraterna ligger i yttersta framkant när det gäller kriminalpolitiken och förståelsen för Sveriges enorma problem. Det är Sverigedemokraternas politik som ser till att fler brottslingar, och under längre tid, hamnar där de hör hemma – bakom lås och bom. Det är av största vikt att vi fortsätter att vässa vår politik för alla länkar i rättskedjan, inklusive kriminalvården och Sveriges alla anstalter”, skriver Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson på Instagram efter besöket på Norrtäljeanstalten.

Allt Om Norrtälje söker Jimmie Åkesson för en kommentar om besöket på Norrtäljeanstalten.

Annons
Send this to a friend