Från socionom till Caspars nya manager

publicerad 7 juli 2022
- av Redaktionen

Denise Keyser är entreprenören som alltid har kastat sig in i nya saker, kvinnan bakom ”Shamanic Management” och som sedan en tid tillbaka har sadlat om till manager. När Denise fick frågan blev det ett solklart ja till att jobba med Norrtäljekillen, vännen och artisten Caspar Camitz . Han gjorde succé i Idol och turnerar nu landet runt både solo, i olika musikaliska konstellationer och med bandet Katmanlo.

Spontan, nyfiken på livet och entreprenör ut i fingerspetsarna är förmodligen drivkraften och den röda tråden genom Denise liv. Att hon skulle bli artistmanager var inget hon för några år sedan trodde hon skulle göra, men att ta sig an en utmaning och prova något nytt är en av sakerna hon gör bäst. Hur Denise hamnade i Norrtälje för över 20 år sen är ännu ett bevis på det.

 -Jag tog fram telefonkatalogen, blundade, satte ner fingret och hamnade i Rimbo. Sen kollade jag upp vilken stad som orten tillhörde och så hamnade jag i Norrtälje, säger hon och skrattar.

Lokal annonsör

Sen dess har Denise inom kommunen arbetat som såväl tatuerare, socionom och numera ägare av café- och yogastudion “Atmajala” nere vid ån.  Hon startade verksamheten 2017 genom att praktiskt taget snubbla över en ”till salu”-skylt på väg till tandläkaren. Denise såg möjligheterna till att kunna kombinera yoga, SUP och intresset för mat.

 – Min man, som jag hade i telefonen när jag såg det här fantastiska kinderägget till byggnad, undrade om vi inte kunde äta middag innan vi bestämde oss för att köpa det. Jag la på med honom och ringde upp mäklaren, säger Denise med ett leende.

Det var också där hon mötte Caspar, som började jobba på cafét och en stark vänskap växte fram. Denise har alltid haft ett stort musikintresse, prenumererade på MR Music kassettband när hon var liten och kommer än i dag med väskan full av LP-skivor till en fest. När Caspar äntrade hennes liv med sin spirituella soul, som Denise väljer att kalla hans sound, blev det ett solklart ja när han några år senare frågade om hon ville bli hans manager. För Caspar var det självklart att valet skulle falla på Denise.

”Därför att du kan se mig bortom, du kan se vad som är bra för mig, mitt allvar, ett brutalt skapande, en komplettering, jag ser att jag behöver det, du lyfter mig till något ännu bättre”


Varför tror du själv att du kommer lyckas axla rollen som manager?

Lokal annonsör

 – Jag är genuint intresserad och ser hans ofantligt stora talang. Den vill jag att så många som möjligt ska få komma i kontakt med, också hans uttryck och budskap i musiken, och inte minst hur han berör.

På frågan om vad hon tror största utmaningen skulle kunna vara, så svarar hon leendes att det i så fall skulle vara Caspars personlighet. Den som hon beskriver som frihetsälskande och en person som inte är jätteförtjust i ramar, vilket egentligen också skulle kunna passa in på henne själv. Denise fortsätter:

 – Eftersom jag vet hur svårt det kan vara att anpassa sig men också vinsten i att faktiskt ha en ram så tror jag att jag kan hjälpa till med det som krävs för att få ut hans fulla potential. Energier kan lätt fara ut och ramen kan då i stället bli en arena för skapande om man får ett space att rikta kreativiteten rätt.

I grund och botten är det ett företag som ska fungera men alla konstnärer behöver kreativitet och inspiration. Denise förklarar att det är en av uppgifterna som hon ser som ett av det viktigaste uppdragen i hennes roll som Caspars manager, att hålla kreativiteten och inspirationen levande.

 – Jag bestämde mig tidigt för att bli egenföretagare och har lärt mig otroligt mycket på den vägen. Jag gillar friheten det kan ge och jag tror att allt man tar sig för leder någonstans som man kan använda sig av senare.

Att till exempel gå från tatuerare till socionom kan i de flesta öron låta som en jättestor vändning men hon berättar att yrkena i sig inte är så långt ifrån varandra som man vid första anblick kan tro, inte enligt Denise i alla fall.

 – När man tatuerar och möter människor på det viset, halvnakna med en nål någonstans i kroppen så börjar folk prata och öppna upp, säger hon med glimten i ögat.

Som socionom arbetar man främst med människor och det är lite så som Denise ser på saken, att hon har haft den ynnesten och jobbat hårt för att plocka med sig mycket från spridda håll. Inom yrket har hon arbetat med tunga ämnen inom familjerelationer, men även fått med sig kunskap av coaching, ledarskap, rådgivning och samtalsterapi. Hon står fast besluten om att socionomutbildningen är det bästa hon har gjort.

 – Det är en backup i allt och har gett stöttning i allt jag hittills gjort. Jag tror att alla vägar leder någonstans och är säker på att min erfarenhet därifrån kommer att ge mig mycket även idag och framöver.

Denise menar att hennes bild av management är just det – totalt management. Att finnas för Caspar i alla olika delar, i hela artisteriet. Här kan hon dra nytta av tidigare erfarenheter och knyta ihop säcken.

 – Skriva avtal är en del, coaching och motivation en annan del, men också vägledning och en hel del strategi vilket jag ägnat en stor del av mitt liv till på många olika sätt.

Att Denise har många timmar i skolbänken bakom sig och testat mycket är en sak som är säker. Musikindustrin var däremot något helt nytt men trots det så var det aldrig en fråga om att tacka nej när Caspar frågade om Denise kunde tänka sig att anta uppdraget.

– Hur svårt kan det var tänkte jag? Så klart med stor respekt för branschen, alla yrken har sina sidor. Jag började såklart göra research och ringde runt till mina kontakter som varit eller är aktiva i musikbranschen och fick tips om en bra utbildning på DMG. Den har jag nu genomfört under våren och har precis fått diplom.

Med ett Music Industry Diploma på cv:t ser Denise ljust på framtiden som manager. Hon är redan i full gång med att boka spelningar till Caspar, utvecklas i rollen och ta sig an musikindustrin med storm.

Caspars spelningar i sommar

  • 10 Juli – Ystad Saltsjöbad
  • 15 Juli – Wira Tingshus
  • 16 Juli – Möja
  • 23 Juli – Fejan
  • 3 August – Ellery Beach House

För mer information, besök Caspars hemsida.

 

 

 


Foto: Pontus Strandberg

Foto: Pontus Strandberg


Foto: Andreas Matsson


Foto: Andreas Matsson

Foto: Andreas Matsson