Högst betyg i nästan alla kategorier till akutmottagningen på Norrtälje sjukhus

publicerad 10 mars 2023
- av Redaktionen
Annons:

NORRTÄLJE. Enligt den nationella patientenkäten för 2022 får akuten på Norrtälje sjukhus höga betyg och står sig väl på såväl regions- som riksnivå.

Alla regioner i Sverige deltar i enkäten som samordnas av Sveriges kommuner och regioner. Totalt har 17 000 patienter i hela landet svarat på frågor som berör svensk akutvård.

Resultaten för 2022 visar att Norrtälje sjukhus får högst betyg av akutsjukhusen i Region Stockholm i nästan alla kategorier. Även ur ett nationellt perspektiv ligger Norrtälje sjukhus bra till, med resultat över rikssnittet, skriver Tiohundra i ett pressmeddelande.

Vad gäller helhetsintrycket av mottagningen ligger Norrtälje sjukhus på 84 av 100. Det nationella snittet ligger på 81,9.

Akutmottagningen på Norrtälje sjukhus får även högt betyg inom kategorierna emotionellt stöd, delaktighet och involvering, respekt och bemötande, information och kunskap och tillgänglighet.

– Vi är förstås mycket glada över det här resultatet, som vi inte hade nått utan våra duktiga medarbetare och chefer, säger Catarina Pommer, som är sjukhuschef på Norrtälje sjukhus, i pressmeddelandet.

Sune Forsberg, också han sjukhuschef, instämmer:

– Resultatet är ett kvitto på det fungerande samarbetet som finns mellan alla enheter på Norrtälje sjukhus.

FOTO: Alexander Castman

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!