fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Roslagshallen i Häverödal öppnar i ny skepnad – med nya ägare

HÄVERÖDAL. Ica Roslagshallen har byggts om och blivit Tempo Roslagshallen. Nyöppning skedde i dag den 23 november.
– Ica är inte intresserade av den här typen av butiker. Det de säger nej till välkomnar Tempo, säger Henrik Bergström som tillsammans med sin fru Teres är nya ägare till den anrika butiken.

Roslagshallen, som nu alltså får Tempo istället för Ica som förnamn, blir kvar i de anrika lokalerna från 1944. Lokaler som genomgått en totalrenovering. Och när Mitt Roslagen besöker butiken ett par veckor innan nyöppningen ser det, minst sagt stressigt ut.

Men de kommer vara klara i tid, säger Henrik Bergström med ett leende medan hantverkarna far som getingar i butiken.

– Ja då. Det fixar sig. Och vi hade kassautbildningen den 22 november och öppnade idag den 23:e, säger Henrik och skrattar högt. Men jag har grym personal här så det blir inga problem. Och vi moderniserar hela butiken nu, lokalerna, datasystemen och genom nya kyldiskar och frysar minskar vi vårt klimatavtryck rejält och det känns bra.

Att gå från Ica till Tempo innebär ju en hel del förändringar när det gäller varor, även om det mest handlar om att det blir andra märken av lika varor.

– Det mesta kommer vara sig likt när det gäller utbudet, säger Peter Karlsson, som jobbat i butiken ända sedan han lämnade skolan och sommarjobbade här för första gången 1989. Det blir ju nya märkesvaror från Tempo, det förändras ju och så blir vi bredare i sortimentet.

– Den ny kassan är nog det som går snabbast att lära sig, säger Sofie Sundberg. I övrigt handlar det nog mer om tillökning än förändring.

– Jag tror att det kommer bli mer lättjobbat nu efter ombyggnaden, säger Malin Wiggedal.

Nystarten kommer också innebära ökade öppettider och ett stort fokus på lokalproducerat.

– Vi kommer utöka servicenivån, bland annat med utökade öppettider, säger Henrik. Vi vill bli en stor central aktör här och vi har också ansökt hos Svenska Spel att bli ombud för dem.

– När det gäller lokalproducerat kommer vi direkt ha samarbete med Totties Mat, Tomta Kalkon, Fogdö Lax, Roslagskött och Häverstams potatis.

Alla i personalen påpekar att det bor väldigt mycket folk i Häverödal med omnejd.

– En hel del av dem vill helt enkelt slipa ta bilen till Hallstavik och handla och nu blir vi ett ännu bättre alternativ, säger Sofie.

Henrik lägger till:

– Det finns tre matbutiker i Hallstavik, Ica, Coop och Tempo. Och så vi. De butikerna omsätter cirka 175-180 miljoner kronor årligen så det är väl inte omöjligt för oss att ta en del av den kakan.

Många i Hallstavik-Häverödal brukar också åka och sköta sina storhandlingar hos Ica Väddö i Älmsta.

– För dem kanske vi nu också blir ett bra alternativ, inte minst med tanke på bensinpriserna, säger Henrik.

Hur känner då personalen inför öppnandet?

– Det här ska bli skitkul, säger ungtuppen i gruppen, 19-årige Jacob Lindholm.

– Väldigt spännande, blir som att komma till en helt ny arbetsplats, säger Peter.

– Jag har redan klivit över tröskeln från min comfort zone, så det blir säkert bra, säger Sofie.

Pove Persson
Mitt Roslagen

Kommentera via Facebook