fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Se dramatiska filmen när EPA-ungdom hjälper polisen att gripa de misstänkta tjuvarna

RIMBO: Felix Strömberg var ute med kompisarna och körde EPA-traktor i söndags natt. När de såg två män lassa in en elsparkcykel i en bil klockan 03.00 på natten blev kompisarna misstänksamma. Det ledde till en biljakt, blockering av väg vilket gjorde att Polisen kunde gripa männen för bland annat stöld.

Under måndagskvällen gick Polisen ut på sina sociala medier och berättade om att de i samarbete med “EPA-ungdomar” kunde gripa två gärningspersoner misstänkta för stöld, drograttfylleri, narkotikabrott och grov olovlig körning. Inlägget gick viralt och många visade sin uppskattning för ungdomarna.

Felix Strömberg är 18 år från Rimbo och körde runt med sin kompis EPA-traktor den aktuella natten.
– Vi hade varit på ICA Rimbo och skulle åka till centrum när en av oss ser en misstänkt bil stå vid en byggnad och försöka lassa in något märkligt i bagageluckan. Vi bestämmer oss då för att titta närmare, och när vi kommer fram ser vi att det är elsparscykel som de försker lasta in.

Vad gör ni då?

Vi ringer polisen, det är rätt märkligt att lasta in sånt klockan 03.00 på natten.

Bestämde ni er i det läget att förfölja dem?

Nej, men vi åkte lite närmare för att se bättre efter ett tag, då hade de packat färdigt. Då pekar de finger mot oss och gasar hastigt iväg därifrån. Det är i det läget vi bestämmer oss för att följa efter.

Klarade ni av att åka i deras hastighet?

Nja, vi var sammanlagt två bilar och tre a-traktorer och hamnade lite efter. De körde mot Bålbroskolan, men vi tappade bort dem. När vi sedan kom fram till husområdet mellan tennishallen, Bålbroskolan och Mullevallens fotbollsplan så kom vi upp både bakom och framför tjuvarna, vi cirkulerade runt deras bil och kunde hålla koll på dem en stund när vi hade SOS Alarm i telefon. Men till slut körde dem bort från oss.

Hur fann ni dem igen?

Jag såg åt vilket håll de åkte, mot tennishallen, och åkte efter. Men jag såg inte skymten av deras bil. Det var när jag skulle åka därifrån, i höjd med Bålbrodagiset, som jag genom några träd kunde se deras bil stå parkerad. Jag skulle inte sett bilen om det inte vore för att de glömt att vrida av sina positionsljus och bara hade det vänstra framljuset i funktion.

Vad gjorde ni efter att ha upptäckt dem igen?

Jag fortsatte åka och låta de tro att jag inte sett dem. Så jag åker upp lite och blockar vägen, och mina kompisar kommer och gör samma sak. Det gör att vi hade full uppsikt. Antagligen trodde tjuvarna att de kommit undan, men efter ett tag rullar det in tre polisbilar som sedan griper dem.

Till slut, hur känns det medverkat till att gripa misstänkta tjuvar?

Det känns bra att vara en del av att ha medverkat i ett sånt här gripande. Tänker också att folk får en annan bild av oss som kör EPA, att vi inte bara håller på med sattyg utan också bidrar till positiva saker såsom detta. Som att ingripa om vi ser något fuffens! Vi kan vara lite av en trygghet eftersom vi täcker stora delar av Rimbo på tider som inte många är ute.

Se den dramatiska färden nedan.

Anton Ahlberg är ordförande i den nya föreningen “Motorburen Ungdom Norrtälje” tycker det känns bra att motorburen ungdom får positiva omdömen:
 – Det är ofta det skrivs negativt om oss, så därför är det bra att det också skrivs positivt, som i detta fall när det är extra välförtjänt att det uppmärksammas.

Anton menar att det är tämligen vanligt att “EPA-ungdomar” bistår ordningsmakten.
– Ja det är ganska vanligt. Ser man nått som är fel eller känns farligt för en själv eller nån annan så ringer de flesta polisen snabbt.

Redaktionen
Allt om Norrtälje

Kommentera via Facebook