Trafiksäkerhetsvecka – hastighet i fokus

publicerad 18 april 2022
- av Redaktionen
annons

STOCKHOLMS LÄN. Under vecka 16, mellan 18 – 24 april genomför polisen i region Stockholm och Gotland ett ökat trygghetsskapande arbete i trafiken för att minska antalet olyckor avlidna i trafiken. 

annons
annons

Nykterhet och hastighet är de faktorer som har störst betydelse för trafiksäkerhet och om en trafikolycka sker, hur allvarliga följder olyckan får, skriver polisen på sin hemsida.
Polisen satsar därför extra på att genomföra hastighetskontroller på olika platser i regionen under vecka 16. Trafikkontroller beskrivs även som ett mycket bra sätt för polisen att upptäcka fordon i vilka kriminella färdas och på så sätt kunna beslagta exempelvis stöldgods, narkotika och vapen.

– Fokus är på de stora vägnäten där hastigheterna oftast är högre och som kommer att vara hårt trafikerade särskilt under måndagen. Annandag påsk är en stor resdag för många, säger Hans Nilsson Lanér, gruppchef på trafiksektionen hos polisen i Stockholm.

FOTO: Polismydigheten

Trafiksäkerhetsveckan involverar flera organisationer och myndigheter som tillsammans hjälps åt att åka tryggheten i trafiken. Polisen genomför många trafikveckor varje år där kontroller görs såväl synligt som dolt men har samma målsättning – att minska antalet skadade och avlidna i trafiken.

annonser
annonser

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!