87 personer blev av med körkortet under polisens trafikvecka

publicerad 26 september 2022
- av Redaktionen

1252 personer rapporterades för att ha överskridit hastighetsbegränsningen i Region Stockholm och Gotland, i vilken Norrtälje kommun ingår. 87 av dessa fick sina körkort indragna.

Under vecka 37 genomförde polisen en trafikvecka med fokus på trafiksäkerhet och hastighet.

– Att hålla hastighetsbegränsningarna är viktigt i för trafiksäkerheten, men det är långt ifrån det enda vi tittar på vid kontrollerna. Att förarna är uppmärksamma i trafiken, håller avstånd med mera är också viktigt för att trafikanterna ska komma tryggt och säkert dit de ska, säger Thomas Forsberg, trafikansvarig i polisregion Stockholm, i ett pressmeddelande.

Under trafikveckan har det skett kontroller med såväl dolda civila fordon som målade polisfordon där laserinstrument används som metod för att mäta hastigheter på. Utöver hastighetsmätningar kontrollerade polisen fordon samt beteenden i trafiken.

Trafiksäkerhetsarbetet engagerar flera myndigheter och organisationer som alla hjälps åt för att öka tryggheten i trafikmiljön. Trafiksäkerhetsveckan med fokus på hastighet är en av många trafikveckor som polisen genomför varje år. Målet är att minska antalet skadade och avlidna i trafiken, skriver polisen på sin hemsida.

FOTNOT: Polisens hemsida
FOTO: Polisen 

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!