Älmstabron Reparareras – allt du behöver veta

publicerad 21 augusti 2023
- av Redaktionen

ÄLMSTA. Trafikverket meddelar att Älmstabron på Väddö kommer att genomgå nödvändiga reparationer från 21 augusti till mitten av oktober 2023. Biltrafiken kommer att påverkas, men alternativa rutter finns tillgängliga.

För att säkerställa en trygg och säker passage över Älmstabron, som förbinder Väddö med fastlandet, har Trafikverket beslutat att genomföra reparationer. Reparationerna kommer att fokusera på brons huvudbalkar och tvärbalkar, som med tiden har slitits och behöver justeras samt förstärkas. Dessutom kommer delar av bron att målas om för att skydda konstruktionen från rost. Efter reparationerna kommer bron att ha en förlängd livslängd, vilket minskar risken för framtida trafikstörningar.

Under reparationsperioden kommer biltrafiken att stängas av för att säkerställa ett säkert arbetsområde. Trafikanter uppmanas att använda Bagghusbron, belägen söderut, som ett alternativ. Busstrafiken kommer också att påverkas, och bussar som stannar i Älmsta kommer att omdirigeras via Bagghusbron.

Båttrafik under bron kommer också att påverkas. Under reparationsperioden kommer maxhöjden för båtar att begränsas till 4,5 meter. Båtar som överstiger denna höjd uppmanas att ta en alternativ rutt.

För de som föredrar att gå eller cykla kommer bron att förbli öppen på den sida där arbetet inte pågår. Dock bör fotgängare och cyklister vara medvetna om att bron vid vissa tillfällen kommer att vara i uppfällt läge, särskilt under nattetid, vilket kan påverka passagen.

FOTO: Norrtälje kommun och Trafikverket

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!