Bombman gripen i Norrtälje – hade stora mängder sprängdeg

publicerad 30 maj 2023
- av Daniel Rämsell
Annons:

NORRTÄLJE.En tidigare anläggningsarbetare och bergssprängare från Norrtälje kommun har tillsammans med en annan man häktats efter att ha gripits med betydande mängder sprängämnen i sitt fordon.

Två män, varav en tidigare bergsprängare från Norrtälje, har häktats efter att ha ertappats med en betydande mängd explosivt material i sitt fordon. Händelsen inträffade den 26 maj, då polisen stoppade en bil och upptäckte omkring 200 kg sprängämnen, enligt uppgifter till Aftonbladet som tidigare rapporterat om händelsen.

Den tidigare bergsprängaren, som bor i Norrtälje, drev tidigare ett företag inom anläggningsbranschen. Denna man har tidigare dömts för att ha brutit mot ordningslagen genom att utföra en sprängning inom ett detaljplanerat område utan nödvändigt tillstånd från polisen. Straffet för detta var penningböter.

Den andra mannen, en Huddinge-bo, har tidigare dömts till fängelse för rån.Båda männen misstänks nu för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Det är ännu oklart vad syftet med sprängämnena varit för männen.

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!