Eddie Läck är en profil som Norrtäljehockeyn har anledning att vara stolt över

publicerad 11 januari 2024
- av Roslagen Media Group AB
Annons:

Norrtälje IK har producerat ett antal framgångsrika hockeyspelare. Eddie Läck är den enda spelaren som har spelat i NHL och sticker ut mest, men det finns även en del spelare med potential som kan hamna i världens bästa hockeyliga på sikt.

Det finns ett antal framgångsrika spelare med koppling till Norrtälje och Eddie Läck sticker ut på så sätt att han är den enda spelaren med NIK som moderklubb som har NHL-meriter.

Den före detta målvaktsprofilen, som bland annat Sportbloggare.com har uppmärksammat ett antal tillfällen, har 144 NHL-matcher på meritlistan och dessutom gjort bra ifrån sig i SHL. Lägg därtill att 36-åringen har landslagsmeriter och kan ståta med tresiffrigt antal bataljer i AHL-sammanhang.

Norrtälje-sonen – med ett VM-guld på meritlistan – gjorde sin sista match säsongen 2018/2019 och har därefter bland annat hunnit med att vara målvaktstränare i NCAA-sammanhang.

Finns det då någon aktiv spelare med koppling till Norrtälje IK som kommer överträffa Läck på NHL-fronten? Det är absolut inte omöjligt på lång sikt.

Vi snackar framför allt om Modo-forwarden Maximilian Kilpinen, som draftades i fjärderundan av Detroit Red Wings förra året.

Frölunda-forwarden Casper Nässén draftades dessutom i sjunderundan av Boston Bruins i fjol.

Räkna inte heller bort hans bror (Linus Nässén), tillika backen i finska Jukurit som draftades i tredjerundan av Florida Panthers 2016.

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!