Entreprenören Fredrik öppnar saluhall på kajen i Norrtälje

publicerad 4 november 2021
- av Redaktionen
Annons:

Krogar, restauranger och cafeér har haft det tufft under pandemin. Många har fått stänga och andra kämpar med att få ekonomin att gå runt. Nu när samhället börjar återgå till det normala är Fredrik Åberg en av dom som vågar tänka framåt och som satsar på att ge hamnrestaurangen Salt & Sea nytt liv.
– Det blir en fisk- och skaldjursrestaurang, en miniversion av Östermalmshallen fast på kajen i Norrtälje, berättar Fredrik.
Restaurangen Salt & Sea är sedan tidigare belägen i hamnområdet, med havet precis intill uteserveringen. Där har ljudet från trubaduerna ekat över vattnet till Societetsparken och med det skapat en härlig atmosfär i hamnen. Allt om Norrtälje kommer i kontakt med Fredrik Åberg som driver Skaldjurdirekt – en webshop där man kan beställa fisk och skaldjur direkt från Smögen och sedan få det hemkört. Konceptet har varit efterfrågat i såväl Stockholmsområdet som skärgården och i Norrtälje. I samband med det väcktes tanken att förflytta verksamheten till en permanent lokal. Fredrik och hans sambo Lotta flyttade samtidigt närmare Norrtälje och började undersöka utbudet.

– Det finns ingen fisk- och skaldjursrestaurang här idag. Det är mycket hamburgare och kött. Många restauranger har fisk på menyn men inte renodlat på det sättet som vi nu kommer kunna erbjuda.

Ursprungstanken var att hitta en lokal för att kunna sälja sina produkter – fisk och skaldjur på lösvikt, vilket från början alltså är deras grundverksamhet. Mitt i letandet dök i stället erbjudandet upp om att ta över företaget bakom Salt & Sea. Med sitt unika läge, granne med havet, kände Fredrik att allt föll på plats. Salt & Sea som restaurang kommer alltså att drivas vidare men med en tydlig inriktning på fisk och skaldjur.

– Det blir ett nytt koncept, och nu efter dessa tuffa tider med pandemin så märker vi på nätförsäljningen att den går ner. Nu vill folk gå ut och äta i stället, vilket gör det till helt rätt läge för oss att hänga på.

Fredrik är medveten om att Norrtälje är en sommarstad med många restauranger, där man behöver en unik nisch för att sticka ut och överleva. Han tror att den nya delikatess-delen som planeras inför nyöppningen kommer stärka känslan av en bra restaurang med hög kvalité.

– Hit kan man komma vardag som helg och köpa med sig Smögenräkor hem, eller hummer, havskräftor, räkor, krabbklor eller ostron för den delen, you name it. Det blir som en liten saluhall i ena delen av restaurangen. Det hänger ihop med havet och kommer göra sig bra på kajen, säger Fredrik.

Inför nyöppningen, som kommer ske med en invigning den 11 november, har man köpt in en flygel som ska placeras i restaurangen. Vid flygeln kommer pianister avlösa varandra och Fredrik strävar efter en Grand hotell känsla. Ambitionen är att Salt & Sea ska fortleva som ett musikställe där man även framöver ska kunna höra gitarerrna från uteserveringen när man promenerar i Societetsparken. Fredrik själv är musiker och inför premiären kommer Stefan Gunnarsson från ’Så ska det låta’ och gästar i dagarna tre.

– Vi kommer till en början att hålla stängt måndagar, tisdagar och lunchtid, men delidisken kommer vara öppen på eftermiddagarna och personal kommer finnas på plats i lokalen om man vill köpa med sig något gott när man är på väg hem från jobbet, avslutar Fredrik.

Camilla Häggström
Frilansreporter
camilla@alltomnorrtalje.se

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!

Ämnen: SOS Alarm