fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
annons (150 × 40 mm)

NORRTÄLJE. Båtmotorstölderna har minskat i Stockholms län inklusive Norrtälje kommun för sjätte året i rad. Utökat samarbete mellan båtägare och polis samt riktade insatser tros ligga bakom den positiva trenden, enligt uppgifter från polisens hemsida.

// annons för både mobil och desktop //

annons (150 × 40 mm)

Polisen i Stockholms län har sedan flera år tillbaka arbetat med metoden “Båtsamverkan” i vilken bland annat Norrtäljepolisen ingår. Genom samverkan mellan bland annat försäkringsbolag, polisen, båtägare och båtklubbar har polisen fått en bättre helhetsbild för att minska båtrelaterad brottslighet.

– Arbetet som utförts har utgått från tre delar: att brottsförebygga, att utreda och lagföra, och att genomföra operativa insatser tillsammans med andra aktörer, säger Annika Eriksson, inspektör på lokalpolisområde Norrtälje, i ett pressmeddelande.

Volontärer i Norrtälje har de senaste åren givit brottsförebyggande information till hårt drabbade områden. Roslagens båtförbund delar information via en app som snabbt kan sprida information om iakttagelser eller tips.

Sedan Båtsamverkan initierades 2017 har båtstölderna minskat med 44 procent i hela landet. Bara i Norrtälje har antalet anmälda brott om båtstöld gått från och 260 2017 till 74 2022, vilket är en minskning med 72% .

– Bästa skyddet är att vara aktiv, delta i Båtsamverkan och ansluta sig till nätverk. Förlägg vakthållningen då riskerna för brott är som störst, under månaderna, veckan och dygnet. Ta lärdom av senaste brotten och förbättra vid svagheterna, avslutar Annika Eriksson.

FOTO: Polisen 

// mobilannons //

annons (150 × 40 mm)

// desktopannons //

annons (150 × 40 mm)
Kommentera via Facebook