Färsna gård har Roslagens bästa midsommarfirande

publicerad 21 juni 2023
- av Redaktionen
Annons:

ROSLAGEN. I en nyligen genomförd omröstning i Norrtälje kommuns största Facebook-grupp, “Norrtälje – vad händer på byn”, utsågs Färsna gård som den bästa platsen för midsommarfirande i kommunen. Färsna gård, känd för sitt traditionella midsommarfirande och charmiga lantmiljö, mottog 13% av rösterna. 

Midsommar är en av Sveriges mest älskade högtider, och i Roslagen är det ingen undantag. Enligt en nyligen genomförd omröstning i Norrtälje kommuns största Facebook-grupp, har Färsna gård utnämnts till det mest omtyckta midsommarfirandet i Norrtälje kommun.

Färsna gård, som är känd för sin härliga atmosfär och roliga aktiviteter, toppade listan med 13% av rösterna. Färsna gård var tätt följd av Labacken i Roslagsbro, som fick 12% av rösterna. Inför midsommar förra året gjordes samma ovetenskapliga undersökning och även då mottog Färsna gård flest röster.

Om firandet på färsna gård

Färsna gård erbjuder ett varierat program för midsommarfirandet. Klockan 13.00 kläs midsommarstången färdigt, och den reses klockan 13.30. Ringdans kring midsommarstången börjar vid ca 14.30. Besökare kan även njuta av gården, där kaféet är öppet, och det finns möjlighet till ponnyridning, fiskedamm, och mycket mer. Djuren är ute i sina hagar, och det finns härliga gräsytor att äta matsäck och leka på.

Midsommarfirandet på Färsna gård kommer bli en upplevelse att minnas. Besökare från hela Roslagen kommer att flockas till gården för att delta i festligheterna. 

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!