fler passtider tillgängliga

publicerad 15 april 2022
- av Daniel Rämsell
Annons:
annons

REGION STOCKHOLM. Polisen i region Stockholm arbetar för fullt för att skapa fler passtider – Det är viktigt att möta medborgarnas efterfrågan på fler passtider, säger Therese Tjeder Franzén, biträdande kommenderingschef.

annons
annons

Att det råder brist på passtider i Region Stockholm har knappast gått någon obemärkt förbi. Inte minst har personalen på Arlanda fått erfara att efterfrågan på provisoriska pass just nu är större än den kapacitet gränspolisen är dimensionerad för att klara av.

För att möta den stora efterfrågan för att förnya sitt pass jobbar polisen i Region Stockholm hårt genom att bland annat rekrytera fler personal till passverksamheten men också genom att erbjuda tider utanför ordinarie öppettider, skriver polisen på sin hemsida.

För att ytterligare kunna bemanna passexpeditionerna skapar myndigheten fler utbildningstillfällen internt samt allokerar om resurser från andra enheter till passexpeditonerna.

– Det är viktigt att möta medborgarnas efterfrågan på fler passtider. Myndigheten har en serviceskyldighet vi ska leva upp till. Vi behöver därför kraftsamla i regionen för att minska passköerna. De flesta passexpeditionerna i Stockholm, särskilt de större, har nu släppt bokningsbara tider utanför ordinarie öppettider även på helgerna, säger Therese Tjeder Franzén, biträdande kommenderingschef.

16 mars startade
polisen en regional särskild händelse och sedan dess och fram till 8 april har det skapats över 70 000 tider utöver ordinarie tider som redan finns i bokningssystemet. Tiderna omfattar perioden mellan 16 mars till och med september 2022.

FOTO: Patrik C Österberg/TT

annonser
annonser

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!