Fritidsbanken stängd – framtiden oklar

publicerad 25 oktober 2023
- av Redaktionen
Annons:

Fritidsbanken i Norrtälje, som erbjudit invånarna möjlighet att låna sport- och fritidsutrustning kostnadsfritt, har stängt sina dörrar från sedan 18 oktober. Bakom beslutet ligger resursbrist och rekommendationer från Fritidsbanken Sverige.

Norrtälje har länge haft privilegiet att erbjuda invånarna ett konceptet “Fritidsbanken” där man har kunnat låna sport- och fritidsutrustning kostnadsfritt. Men nu meddelar kommunen att denna tjänsten kommer att ta en paus på hittills obestämd framtid.

– Vi har en period sett att vi inte har de resurser som krävs för att driva Fritidsbanken Norrtälje just nu. Det handlar om att vi måste kvalitetssäkra verksamheten för att se om och hur den ska kunna drivas i framtiden, säger Jessica Constantinou, idrottschef i Norrtälje kommun, i ett pressmeddelande.

Bakom beslutet står inte bara resursutmaningarna utan även rekommendationer från den ideella föreningen Fritidsbanken Sverige, som koordinerar verksamheter i över 100 kommuner runt om i landet.

Fritidsbanken i Norrtälje har haft sin bas på Sportcentrum, och nu när dörrarna stängs är det osäkert när de kommer att öppna igen. Under pausperioden kommer man alltså inte längre ha möjlighet att låna någon sport- eller friluftsutrustning.

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!