Fullt ös på Havspiren med välkända komiker

publicerad 1 juli 2023
- av Daniel Rämsell
Annons:

NORRTÄLJE. I sommar kommer artisten John Landenfelt att sätta sin unika prägel på Norrtälje Comedy Club. Med en mix av standup och improviserad rap bjuder han på underhållning utöver det vanliga.

När det kommer till scenkonst kan få bräda John Landenfelts bredd och erfarenhet, åtminstone när det kommer till att blanda stilar. Efter att ha tillbringat mer än två decennier inom kulturen, från intensiva rapbattles som Shazaam till gungiga barnlåtar som JOMPA, tycks “många strängar på sin lyra” vara en förenklad beskrivning av denna dynamiska artist.

I år kommer Landenfelt att delta i Norrtälje Comedy Club på Havspiren, där han delar scenen med andra framstående komiker. Men Landenfelts föreställning sticker ut med sin unika blandning av standup och improviserad rap, där publiken får möjlighet att påverka innehållet i realtid.

– Jag gör något helt unikt bland alla dessa standup-stjärnor på Havspiren i sommar. Min show innehåller inte bara standup utan även massa Improviserad rap där publiken får möjlighet att påverka innehållet av showen och utmana mig på olika sätt. Publiken kan förvänta sig något riktigt speciellt, säger Landenfelt.

När han talar om att återvända till scenen efter pandemin, betonar Landenfelt hur förberedd och ivrig han är.

– Jag hade turen att få möjlighet att spela även lite under pandemin och nu har det varit full fart senaste året, så jag är bara mer taggad än någonsin, säger han.

Landenfelt har en tidigare koppling till Norrtälje, med framträdanden på Havspiren, julshower, och musik- och komedifestivaler i Societetsparken. Det mesta arrangerat av Janne Westerlund som även arrangerar underhållningen från Sveriges humorelit i sommar. 
– Jag har varit i Norrtälje tidigare och det känns riktigt kul att komma ut i sommar. Jag hoppas att alla som sett mig tidigare tar möjligheten att komma och uppleva en hel show. Jag är peppad, säger Landenfelt.

Att blanda standup med improviserad rap kommer emellertid inte utan sina utmaningar.
– Utmaningarna är rätt och slätt att jag inte skulle komma på någonting. Jag ställer mig ändå lite ute på plankan och där ligger även en stor del av underhållningen. Publiken utmanar mig men känner sig samtidigt delaktiga i mina försök och brukar underhållas av både “homeruns” och “swing-and-a-misses”, säger han.

Slutligen, när det gäller att hantera eventuell pinsam tystnad från publiken under en föreställning, har Landenfelt en positiv inställning till misslyckanden.

– Det är bara att fortsätta att snacka, eller börja rappa, avslutar han.

FOTO: Daniel Gyllander

SOMMAREN HUMORSCHEMA:
Premiär 5/7 med Kodjo Akolor, William Ribbing, Malin Butler, Jimmy Hammer ochMC: Janne Westerlund. Sedan fortsätter sommaren enligt nedan:

12/7 Jakob Öqvist + support.
19/7 Al Pitcher + support.
26/7 John ”Shazaam” Landenfelt (15-års gräns).
2/8 Henrik Hjelt + support
9/8 Lennie Norman + support
16/8 Viktor Klemming (15-års gräns)
23/8 Zinat Pirzadhe (Roslagen Pride Special).
30/8 Magnus Betnér + support.

 

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!