Iskalla tjejer samlade in pengar via isvak

publicerad 16 februari 2022
- av Pove Persson
annons

SVANBERGA. Hugg upp ett hål i isen på Erken och kryp ned. Låter väl härligt? När organisationen Ladies Circle över hela landet skulle kallbada för en insamling till Fonden för Psykisk Hälsa tog sig två av de lokala medlemmarna i Norrtälje, Linda Wrangell Sjögren och Cissi Zetterberg Nygren till Svanberga för att dra sitt strå till stacken.
– Uppfriskande, säger båda tjejerna.

annons
annons

Linda badade i isvak för första gången i fjol, medan det nu var första gången för Cissi.

– Det är så himla skönt, säger Linda. Jag blir både lugn och avslappnad, när jag väl ”hittat” den djupa andningen och samtidigt fylls jag med ny fräsch energi.

– Jag har tidigare snabbt doppat mig i isbad på vintern, men sedan direkt upp till en bastu, säger Cissi. Det här var något helt annat, att ligga i ett tag, säger Cissi. Innan tänkte jag att det här är idioti, att jag inte skulle klara det. Men det visade att det var som kallast när jag stod på bryggan i bikini.

Kommer du att göra om detta?

– Ja! Det var och är en upplevelse jag vill ha igen, säger Cissi.

Vad är då Ladies Circle, LC? 

Jo, det är, som Linda beskriver det, ”ett tjejgäng du inte visste att du saknat i hela ditt liv.”

– Den bildades 1947 och består i dag av cirka 1 700 kvinnor i upp till 45 år, i hela landet. Det finns 152 klubbar totalt, varav en i Norrtälje och en i Hallstavik, berättar Linda.

– Som medlem i Ladies Circle får man möjlighet att lära känna fantastiska människor som man kanske inte annars mött, fortsätter hon. När vi ses blir det inte bara trevligt umgänge utan ofta spännande aktiviteter, roliga fester, utvecklande föreläsningar och annat som berikar ens liv.

De ägnar sig också åt välgörenhetsprojekt på lokal, nationell och internationell nivå.

Och nyligen samlades över 150 iskalla brudar från organisationen för att ”tillsammans” kallbada till förmån för den psykiska hälsan och Ladies Circle Sveriges nationella charityprojekt Fonden för Psykisk Hälsa.

– Eventet leddes digitalt från bryggan i Mariefred där en av landets LC-klubbar stod värd och tjejer från Boden i norr till Landskrona i söder kopplade upp sig digitalt innan det var dags att hoppa i det kalla blå, säger Linda.

Över 20 000 kronor samlades in under denna dryga halvtimme som eventet pågick.

Blir man nyfiken och vill få veta mer om LC får man gärna kontakta Linda Wrangell Sjögren.

annonser
annonser

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!