Komiker om fördomar mot Stockholmare: “Om de trodde vi skrek och skitade ner innan denna sommar, så nu jäklar”

publicerad 2 juli 2024
- av Daniel Rämsell
Snart gör "IQ Fiskmås" entré på Havspiren i Norrtälje och arrangörerna lovar en mix av standup, musik och sketcher.
Annons:

Snart gör “IQ Fiskmås” entré på Havspiren i Norrtälje och arrangörerna lovar en mix av standup, musik och sketcher. Komikerna Janne Westerlund, John Landenfelt, Andy Callahan och Jimmy Hammer kommer att bjuda på en show fylld med humor och underhållning. Evenemangets namn IQ-fiskmås, anspelar på Norrtäljebornas fördomar mot stockholmare.

Den nya showen, som kommer att hållas varje onsdag under sommaren med start 3 juli, är utformad för att ge publiken en oförglömlig upplevelse, förmedlar en av de medverkande artisterna John Landenfelt.

– Det är alltså en helt ny show vi kommer köra i sommar. Genom standup, musik, improvisation och sketcher så ska jag, Janne Westerlund, Andy Callahan och Jimmy Hammer bjuda Norrtälje på en sommarshow de sent kommer glömma, säger Landenfelt.

Publiken kan se fram emot en blandning av olika uttryckssätt och underhållningsformer. Landenfelt planerar att framföra helt nyskrivna låtar, inklusive en hiphop-version av Evert Taubes klassiker “I Roslagens famn” och nytt standup-material. Han kommer även att köra sin berömda freestyle där publiken får utmana honom med ord och teman att väva in i sin rap.

IQ-fiskmås anspelar på Norrtäljebornas fördomar mot Stockholmare – kan du berätta mer om detta?

– Om de trodde vi skrek och skitade ner innan denna sommar, så nu jäklar, säger han och skrattar. När jag först fick höra om uttrycket så skrattade jag. Det påminde mig om när jag brukar turnera i Oslo och bli benämnd som “partysvensk”, eller hur gotlänningar allmänt är less på champagne-vaskande nollåttor. Det är väl så att när stockholmare är utomstads, så märks vi, säger Landenfelt.

Likaledes – vad har stockholmare för fördomar mot norrtäljebor?

– Jag är mest glad att ni fått elektricitet där ute nu. Skämt åsido, jag älskar att vara I Norrtälje, speciellt på sommaren och att få uppträda på vackra Havspiren, med förmodligen Norrtäljes bästa utsikt, är alltid ett rent nöje, avslutar Landenfelt.

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!