Körde rattfulla med kniv och droger i bilen – fick dagsböter

publicerad 28 oktober 2021
- av Daniel Rämsell

Norrtälje: Två tjejer, bägge 20 år gamla blev i slutet av september dömda till dagsböter för rattfylleri, vårdslöshet i trafik och ringa narkotikabrott. Den ena av tjejerna blev dessutom dömd för brott mot knivlagen och olovlig körning. Båda kvinnorna blev dömda till dagsböter.

Två kvinnor i 20-årsåldern blev i slutet av juli 2020 stoppade av en polispatrull i Centrala Norrtälje. Enligt vittnesuppgifter från polisen skall tjejerna ha genomfört ett så kallat förarbyte mitt under bilfärden när de såg polisbilen. De bägge tjejerna har vidare erkänt detta i förhör.

Narkotikapåverkade
När kvinnorna blev stoppade av polisen hittade man narkotikaklassade substanser, närmare bestämt Diazepam och Tramadol. 20-åringarna skall dessutom varit påverkade av Cannabis under bilfärden. En av tjejerna gjorde sig även skyldig till brott mot knivlagen eftersom man påträffat en morakniv i bilen på allmän plats. Kvinnan har hävdat att hon trodde att hon fick ha kniven och att anledningen varit självförsvar eftersom hon tidigare varit hotad och misshandlad.

Dagsböter
Tingsrätten dömer 20-åringarna till dagsböter. Den ena för rattfylleri, vårdslöshet i trafik och ringa narkotikabrott. Den andra blev dessutom dömd för brott mot knivlagen och olovlig körning. Kvinnorna har erkänt brotten de gjort sig skyldiga till och eftersom brotten är av sådan art att fängelse finns i straffskalan skall de även betala lagstadgad avgift till Brottsofferfonden om 800 kr.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!