fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

kriminalvårdare skickade lättklädda bilder till intagen på Norrtäljeanstalten

annons (150 × 40 mm)

NORRTÄLJE. En kvinnlig kriminalvårdare på Norrtäljeanstalten straffas med löneavdrag efter att ha skickat lättklädda bilder på sig själv till en intagen. Kvinnan tilldelas en disciplinpåföljd i form av löneavdrag för andra gången på ett år på grund av en otillbörlig relation till samme fånge. 

// annons för både mobil och desktop //

annons (150 × 40 mm)

Kriminalvårdaren straffades nämligen i oktober förra året med tio dagars löneavdrag efter att ha tagit emot en Swish-betalning från den intagne – pengar som hon  köpt snus för och sedermera överlämnat till den intagna på Norrtäljeanstalten, enligt en artikel från Dagens Juridik

I juli förra året fick samme intagen ett vykort innehållande fyra mindre bilder på en lättklädd kvinna som poserar på ett sexuellt utmanande sätt skickat till sig, enligt kriminalvården. Samma vykort skall även skickats till en intagen på en annan anstalt.

Kvinnan har vidgått att det är hon som är på bilderna, men nekat till att det skulle vara hon som skapat vykortet. Samma bilder finns enligt kvinnan på hennes Snapchatt-konto och hon hävdar att någon måste ha hackat hennes användare.

Kriminalvårdens personalansvarsnämnd har konstaterad att det inte finns något utöver kvinnans egna uppgifter som styrker uppgifterna beträffande att hennes konto skulle blivit hackat.

Kvinnan får i och med händelsen
 en disciplinpåföljd om 20 dagars löneavdrag, eftersom gärningen kan innebära en skada för myndighetens anseende, samt innebära en säkerhetsrisk. Beträffande kvinnans skuld i det hela råder det delade meningar om i personalansvarsnämnden där det enligt en ledamot inte är bevisat att det är kriminalvårdaren själv som skickat vykorten medan en ledamot vill att kvinnan skall straffas med 30 dagars löneavdrag.

FOTO: Arkivet

// mobilannons //

annons (150 × 40 mm)

// desktopannons //

annons (150 × 40 mm)
Kommentera via Facebook