Kvinna dömd för misshandel och barnfridsbrott – bet sin man i fingret

publicerad 16 november 2023
- av Daniel Rämsell
Foto: Arkivbild. Kvinna bet sin man i fingret och döms till villkorlig dom.

Efter ett bråk som ägde rum i Rimbo tidigare i år, har en 27-årig kvinna blivit dömd efter att ha bitit sin man i fingret inför deras gemensamma barn.

Det var i samband med en familjekonflikt som incidenten ägde rum och som lett rättsliga påföljder för kvinnan. Händelsen inträffade 7 januari, i samband med en dispyt mellan kvinnan och hennes man. I ett försök att lämna platsen med deras gemensamma barn, blev mannen biten i fingret av kvinnan.

Efter incidenten sökte mannen och barnet skydd hos en vän och rapporterade händelsen. De fick sedermera uppsöka akutmottagningen där mannens skador dokumenterades och blev avgörande bevis i den efterföljande rättegången.

Under rättsförhandlingarna framkom det att kvinnan hävdade en minneslucka vid tidpunkten för händelsen, på grund av en panikattack som hon säger orsakade oklarheter kring händelseförloppet. Trots detta fann domstolen henne skyldig och hon dömdes till villkorlig dom och böter om 4 000 kronor. Dessutom krävs hon på ett skadestånd på totalt 30 000 kronor, som skall betalas till mannen och barnet för dem lidanden och skador de utsattes för.

Lokal annonsör