kvinna från Norrtälje vann 10,8 miljoner – Trodde att det var ett “Prank-call”

publicerad 23 juli 2022
- av Redaktionen

NORRTÄLJE. Nyligen vann en 40-årig kvinna från Norrtälje en mångmiljonvinst på Eurojackpot. Kvinnan överraskades dagen efter fredagens dragning i anslutning till att hon skulle gå till jobbet.

− Det här är galet, säger kvinnan i ett pressmeddelande till Svenska spel.

Efter att Eurojackpotbollarna snurrat genom maskinen under sen fredagskväll satt fyra spelare i Europa med 5+1 rätt. En av dessa visade sig vara en kvinna i 40-årsåldern från Norrtälje kommun. Den kvällen somnade kvinnan utan att känna till vinsten, skriver Svenska spel i sitt pressmeddelande. Beskedet fick kvinnan under lördagen då Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe kontaktade kvinnan telefonledes.

Lokal annonsör

− Nu fattar jag ingenting. Jag måste sätta mig ner, säger den chockade vinnaren då hon får höra vinstbeloppet.

Kvinnan som var i färd med att inleda sin arbetsdag under lördagen hade mycket att smälta – 10 809 940 kronor. Hon var tvungen att sätta sig ned några minuter och rätta sitt spel och började inse att det var sant.

− Jag trodde först att någon hade beställt ett ”prank-call”. Det här är galet! Jag brukar spela Eurojackpot och nu när jackpotten var så hög lade jag in några extra rader. Tur var väl det, säger kvinnan med ett skratt.

− Nu betalar vi av lånet på huset direkt! Och så skaffar vi en pool som jag drömt om! fortsätter vinnaren.

Lokal annonsör

För kvinnan väntar nu ett bankmöte i samband med att vinsten betalas.

− Vid vinster på mer än fem miljoner kronor blir vinnaren erbjuden ekonomisk och juridisk rådgivning vid ett bankmöte. Det är en förlängd del av vårt spelansvar då vi vill ge vinnarna goda förutsättningar i sin nya tillvaro som mångmiljonärer, säger vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe.

Vinnaren från Norrtälje kommun önskar vara anonym.

FOTNOT: Svenska Spels hemsida 
FOTO: Svenska Spels hemsida