Läkare Roligast i Roslagen efter storslagen final på Havspiren

publicerad 29 november 2023
- av Daniel Rämsell
Janne Westerlund och vinnaren David Waldfogel med pokalen i handen.
Annons:

I en stjärnspäckad final full av skratt och överraskningar, utsågs David Waldfogel till vinnaren av den kanske skämtsammaste tävlingen i Norrtälje, “Roligast i Roslagen”. Finalen, som ägde rum på Restaurang Havspiren på fredagskvällen, bjöd på en extraordinär blandning av humor, underhållning och säkerhetsåtgärder till följd av en tidigare bitattack mot arrangören.

Efter två spännande semifinaler, inklusive akutbesök och stelkrampsspruta för arrangören Janne Westerlund, efter en bitattack på scenen, stod det klart att fem finalister skulle göra upp om den eftertraktade titeln i “Roligast i Roslagen” på fredagskvällen. Bland deltagarna var det Martin Edsman, Marcus Lindgren, Vilgot Paulsson, Fredrik Runsköld, och David Waldfogel, som alla hade imponerat på såväl publik som jury och kvalat fram till fredagens final.

David Waldfogel, ÖNH-specialist och på senare dag även läkare med humorkompetens, stal till sist showen och kammade hem segern som Roligast i Roslagen medan övriga deltagare satte kaffet i larynxvestibulen.

– Ett av mina roligaste ögonblick i livet. Stort tack hela Roslagen, sade Waldfogel efter han vunnit finalen. Det känns ju jätteroligt att folk uppskattar min typ av lite ”skruvade” humor. Det är huvudsaken för mig. Kombinationen att göra folk glada och att jag har kul samtidigt när jag står på scen är en härlig känsla och jag är naturligtvis jätteglad, fortsätter vinnaren.

Thomas Oredsson, Juryns ordförande, berömde Waldfogels unika stil och jämförde vinnaren med ingen mindre än självaste Mr.Bean i motiveringen till vinsten.

– Med en helt egen och unik stil som för tankarna till Mr.Bean, får David Waldfogel oss att skratta hejdlöst. En värdig vinnare i ett tufft startfält, så håll utkik efter Herr Waldfogel i framtiden, sade Oredsson.

Den sargade och bitattackerade arrangören Janne Westerlund gläds åt Waldvogels framgång i tävlingen.

– Att se nya stjärnor födas är en väldigt härlig känsla, jag blir alltid lite rörd och nostalgisk efteråt för jag vet vilken rolig resa de skall ut på, sade Westerlund.

Nu när det är avgjort vem som är “Roligast i Roslagen” – vad skall herr Westerlund göra nu?

– Härnäst blir det min show “Världens Roligaste Finskakurs” på Finlands självständighetsdag, sjätte december, ute på Havspiren och sedan lite välförtjänt jullov, avslutar Westerlund.

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!