Lo anordnar välgörenhetsevent till förmån för bröstcancerförbundet

publicerad 26 oktober 2023
- av Nicklas Salmin
ANNONS:

Lo Berggren tar saken i egna händer för att bidra i kampen mot bröstcancer. Med personlig erfarenhet, motivation och nyskapande energi lanserar hon ”Rosa Kvällen”, ett välgörenhetsevent i Norrtälje. Det är en kväll som speglar gemenskap, hopp och stöd, där lokalsamhället kan samlas för att göra skillnad.

Rosa oktober, en månad som markerar kampen mot bröstcancer, kommer uppmärksammas ytterligare tack vare Lo Berggrens initiativ. Efter att ha bevittnat sin mammas kamp och tragiska förlust mot sjukdomen, har Lo valt att omvandla sin sorg till en handling av solidaritet.

– Sommaren 2021 insjuknade min mamma i cancer, och hennes bortgång förändrade hela mitt liv, säger Berggren. Cancer drabbar så många, inte bara patienten utan också närstående. Jag kände att jag behövde göra något, fortsätter Lo.

Lo, som nyligen påbörjat sin utbildning inom eventplanering, såg detta som en möjlighet att kombinera sin passion med ett välgörande ändamål.

– När jag blev medveten om att Nordic Wellness, där jag jobbar som dansinstruktör, är huvudsponsor till rosa bandet och när frågan om att skapa ett Rosa dans-event dök upp, föddes idén om “Rosa Kvällen” hos mig, säger hon.

Med stöd från lokala aktörer som Amazona Stockholms län, en underorganisation till Bröstcancerförbundet, och Poke Burger i Norrtälje, där hennes man arbetar, började planeringen för eventet.

ANNONS:

– Det har varit intensivt. Jag hade bara dryga månaden på mig, men med hjälp av lokala sponsorer och musiker, har allt gått ihop, förklarar Lo.

På lördag, 28 oktober kommer ”Rosa Kvällen” att ta plats på Poke Burger. Förutom att erbjuda underhållning genom livemusik, kommer kvällen att innehålla tal av Marie Louise Berzén, Sofia Dejke och Denise Keyser, samt ett vinstlotteri med priser donerade av lokala företag.

– Det här är mer än bara ett event, betonar Lo. Det är en chans för oss alla att samlas ihop, minnas våra nära och kära som vi förlorat, och samtidigt bidra till forskningen och stödet för dem som drabbas av cancer.

Lo har höga ambitioner och hoppas på att detta kan bli ett återkommande event.
– Jag hoppas verkligen att det kan bli ett årligt event. Jag börjar redan planera för nästa, säger hon med ett leende på läpparna.

– Jag vill göra vad jag kan för att stödja kampen mot cancer. Om vi alla ger lite, kan vi göra nåt stort, avslutar Lo Berggren med förväntan inför den kommande Rosa Kvällen.

 

ANNONS:
När: Lördag 28/10 kl 17:00-23:00
Var: Poke Burger, Posthusgatan 5, Norrtälje

Så kan du bidra: Köpa lotter under kvällen eller swisha valfritt bidrag till 123-514 20 39

*Insamlingskontot är registrerat hos Amazona (Bröstcancerförbundet) i namnet Rosa Kvällen

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!

Ladda ner Allt om Norrtäljes mobilapp!