Lördagsöppet på fritidsgårdar ska aktivera kommunens ungdomar även på helger

publicerad 7 oktober 2023
- av Daniel Rämsell

ROSLAGEN. Norrtälje kommuns populära fritidsgårdar – Brännäsgården, Punkten och Gallerian kommer välkomna ungdomar även på lördagar – ett initiativ som svarar på ungdomarnas behov av fler sociala samlingspunkter på helger.

Norrtälje kommun utökar öppettiderna för sina fritidsgårdar. Från och med 7 oktober 2023 kommer mötesplatserna för ungdomar att vara tillgängliga även på lördagar, vilket ger ungdomarna en chans att umgås och delta i olika aktiviteter där personal närvarar även under helgen.

Brännäsgården i Norrtälje kommer att ha lördagsöppet under jämna veckor, medan Gallerian i Hallstavik och Punkten i Rimbo kommer att välkomna besökare under ojämna veckor. De utökade öppettiderna kommer att vara mellan klockan 18.00 och 23.00 och är avsedda för alla ungdomar i ålderna 13 till 17 år.

Lokal annonsör

– Vi har sett ett behov hos kommunens ungdomar av att ha en plats att umgås på även på lördagskvällar. Vi kommer ha samma aktiviteter som vanligt och personal finns såklart på plats, säger Gunilla Lundin, avdelningschef Ung fritid, i pressmeddelande.

FOTO: Norrtälje kommun