Lurade 90-åring på bankkort och smycken

publicerad 11 februari 2022
- av Redaktionen
annons

NORRTÄLJE. En kvinna blev i tisdags bedragen på smycken och bankort – fick hembesök av en man som utgav sig för att komma från banken. 

annons
annons

En 90-årig kvinna blev tisdags uppring av en man som utgav sig för att jobba på en banks säkerhetsavdelning. Han skall enligt uppgifter från polisens hemsida uppgett att någon försökt ta ut pengar från kvinnans konto och att en person från banken var på väg hem till kvinnan, för att värdera hennes smycken. En stund senare besöktes 90-åringen av en man som tog ett smycke och kvinnans bankkort med tillhörande kod. Polisen rubricerar händelsen som åldringsbrott.

Så här kan du försvåra för bedragarna
1. Använd aldrig din bankdosa eller bank-id på uppmaning av någon som oväntat kontaktar dig.

2. Lämna aldrig ut koder eller andra känsliga uppgifter till någon. Någonsin. Kortuppgifter och koder är nycklar till dina pengar.

3. Om någon du inte känner ringer och du blir osäker, lägg på luren eller be att få ringa tillbaka på ett nummer som du själv tar reda på. Det gäller oavsett om personen säger sig vara en nära släkting eller från banken, ett företag eller en myndighet.

4. Lita inte på den som kontaktar dig bara för att den har personliga uppgifter om dig. Bedragare kan hitta information på nätet för att lura dig.

FOTNOT: Polisens hemsida

annonser
annonser

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!