Man död i Vigelsjö – två gripna misstänkta för mord eller dråp

publicerad 4 mars 2024
- av Daniel Rämsell
Polisen arbetar i mannens bostad i Vigelsjö. Två personer är gripna misstänkta för mord eller mordförsök.

En person hittades avliden i Vigelsjö, i Norrtälje på måndagen.  Två personer har gripits misstänkta för mord eller dråp och polisens tekniker jobbar på platsen. 

Det var på måndagsmorgonen klockan 07.42 som polisen fick larm avseende att en man skall ha hittats avliden i en bostad i Norrtälje. I nuläget är det ännu oklart hur mannen skall ha avlidit men polisen har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp. Tekniker är på plats och arbetar och bostaden som mannen hittades i är avspärrad för teknisk undersökning.

– Det är en man i 55-årsåldern och hans anhöriga är underrättade. Man ringde initialt om en sjukdomsfall. Men det är inte helt tydligt om hur den här mannen har avlidit, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Två personer är gripna misstänkta för mord alternativt dråp. En rad förhör har under måndagen hållits och polisen har knackat dörr i området för brottsplatsen.

– Två personer som fanns i närheten av bostaden har gripits som misstänkta. Sedan får vi se hur långt det håller, fortsätter Skagerlind.

– Det är ett fall som tyvärr inte är särkilt ovanligt. Den här personen kan mycket väl ha dött via sjukdom, det är mycket viktigt att notera. Eftersom vi inte är helt säkra, så inleder vi en förundersökning om mord. Det är vår rutin, säger Skagerlind till Allt Om Norrtälje.

När Allt Om Norrtälje besöker Vigelsjö är polisen och tekniker på plats och arbetar.

Artikeln kan komma att uppdateras…. 

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!