Misstänkt liga står bakom bilstölder – polisen varnar

publicerad 25 augusti 2022
- av Redaktionen

NORRTÄLJE/POLISEN. Under det gångna året och framförallt sommaren har SUV-bilar av dyrare karaktär blivit stulna i högre utsträckning och polisen vill uppmärksamma bilägare avseende hur de kan minska risken för stöld.

I Stocholms län har hittills 40 SUV-bilar av dyrare märke stulits och polisen har riktat in sig på att råd för de som äger den här typen av bilar och hur man skall agera om bilen blir stulen.

– Stölderna har ökat under sommaren och vi ser liknande tillvägagångsätt och att många är drabbade. På senare tid har norra delarna av Stockholms län drabbats särskilt och bilar har ofta blivit stulna på uppfarterna till huset, säger Daniel Almskog, gränspolisen i region Stockholm som arbetar mot internationella stöldnätverk, i ett pressmeddelande på polisens hemsida.

Det finns många sätt att försvåra för tjuvarna – bland annat skriver på polisen på sin hemsida att det är bra att förvara bilen i ett garage samt att alltid använda rattkrycka.

– Vi hoppas nå så många som möjligt som kör SUV-bilar om den ökande problematiken och hoppas att bilägarna kan försvåra för tjuven så långt det är möjligt. Från polisens sida jobbar vi stenhårt för att komma åt och stoppa de internationella stöldligorna, säger Daniel Almskog.

FOTNOT: Polisens hemsida

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!