Mordbrännaren dömd till sju års fängelse för sexuellt ofredande och bränderna i Norrtälje

publicerad 28 september 2022
- av Daniel Rämsell

NORRTÄLJE. En 32-årig man dömdes förra veckan för branden på Little Dublin, Behmerska gården samt för sexuellt ofredande mot en kvinna på Mobergs Bar.

Det var i maj i år som 32-åringen skall ha tänt på en papperskorg på toaletten på restaurang Little Dublin, i centrala Norrtälje.  Pubägaren själv släckte elden med en vattenslang och kunde på så sätt förhindra att den spred sig till intilliggande fastigheter, i vilka bland andra anrika Dahlinska gårdarna ingår. Enligt polisens förundersökningsprotokoll, skulle en återställning vid totalskada av fastigheterna kunna uppgå till 80 miljoner kronor, vilket pubägaren hjälpte till att förhindra.

En kort stund efter branden på Little Dublin började det brinna i en bil och flera papperskorgar invid Behmerska gården – en brand som snabbt spred sig och gården fattade eld. Räddningspersonal var snabbt på plats och några timmar senare kunde polisen gripa den nu dömde mordbrännaren.

Förutom grov mordrand och mordbrand döms mannen även för sexuellt ofredande för ett brott han skall ha begått i oktober 2021. Enligt uppgifter ur tingsrättens dom skall 32-åringen som vid tillfället var mycket berusad bland annat försökt få en kvinna att utföra oralsex mot hennes vilja på en toalett på Mobergs Bar. Han skall även mot kvinnans vilja placerat sin hand innanför hennes trosor. Kvinnan lyckade själv ta sig ut från toaletten och mannen upphörde då med ofredandena.

32-åringen döms mot sitt nekande till sju års fängelse för grov mordbrand, mordbrand och sexuellt ofredande. Han skall även betala skadestånd till bland andra kvinnan som blev utsatt för sexuellt ofredande om 20 000 kronor.

FOTO:  Arkivet

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!