Mysrysigt höstlov i Norrtälje kommun

publicerad 27 oktober 2022
- av Redaktionen
Annons:

NORRTÄLJE KOMMUN. Höstlovet närmar sig och det blir en vecka full med roliga, spännande och kostnadsfria höstlovsaktiviteter för barn och ungdomar. Det bjuds på ett stort utbud, allt från Fifa-turnering och teater till riktigt läskiga spök- och skräckvandringar riktade till barn i olika åldrar, skriver Norrtälje Kommun i ett pressmeddelande.

Nu är det dags för lovlediga barn och ungdomar att fundera på vilka höstlovsaktiviteter som ska bokas in för veckan. Mitt lov i Norrtälje kommun arrangerar och samordnar kostnadsfria lovaktiviteter för barn och ungdomar. Målet med Mitt lov är att det ska finnas någonting för alla barn, oavsett vilka förutsättningar de har.

– Vi inleder höstlovet med ett badhusparty på Rimbo badhus den 28 oktober. Vi har ett stort ljus- och ljudstystem och hinderbana i vattnet. Därefter sätter höstlovsaktiviteterna igång på allvar på måndag den 31/10, säger Gunilla Lundin, avdelningschef, Ung fritid.

Aktiviteter för alla
Lovaktiviteterna är utspridda över kommunen och barnen kan fylla sina lovdagar med ett varierat utbud. Aktiviteter för barn med särskilda behov finns, bland annat bowling och spel på arkadhallen Extraliv. På kommunens bibliotek blir det högläsning av spökhistorier och i Hallstavik kan alla Minecraft-fantaster göra en egen Minecraft-mask. På Konsthallen kan alla barn bli sin egen apotekare genom att blanda ihop egna påhittade mediciner av alla möjliga ingredienser. Fantasin får flöda och möjligheterna är oändliga.

Spel och Epa-fix
Fritidsgården Gallerian arrangerar en Fifa-turnering på Hallstaviks bibliotek dit spelsugna från årskurs 6–17 år kan komma den 1 november. Även i Norrtälje blir det spelfokuserat när Mitt lov ordnar gratisspel i Spel & Sånts spelhall Extraliv. Extraliv är en arkadhall som har arkadspel, flipper och shuffleboard. För att delta krävs anmälan.

För alla motorburna ungdomar finns det möjlighet att rulla upp sin EPA på fabriksgården vid Pythagoras och få hjälp med enklare meck och fix med fordonet av Pythagoras rutinerade mekaniker. Slöjdarna Emil och Daniel finns också på plats för att hjälpa till med pimp-my-ride slöjd.
Det blir också en EPA-träff på Mk Rimos motorstadion i Rö, lördagen den 29/10 klockan 16.00-21.00.

Teater
– Vi är väldigt stolta över att kunna erbjuda cirkusshowen Trassligt med Cirkus Cirkör. Showen visas i Hallstavik och innehåller lindans, parakrobatik, repkonster och jonglering. Efteråt kan alla barn från fem år och uppåt testa på cirkuskonster, säger Gunilla Lundin, i pressmeddelandet.

Skräckföreställningen Nosferatu – vampyrens återkomst, visas i Norrtälje och Rimbo. I den här föreställningen möter vi Nosferatu som tar med oss på rysliga äventyr och pirriga överraskningar. Föreställningen riktar sig till barn mellan 6-10 år.

För de mindre barnen spelas teaterföreställningen Nya skor, även den både i Norrtälje och Rimbo.

Spök- och skräckspår
För den riktigt modige finns det möjlighet att gå ett skräckspår både i Hallstavik och i Norrtälje, det kräver dock en del mod för att våga ge sig ut i skogen efter att solen gått ner. I Norrtälje arrangeras ett spökspår riktat till barn mellan 10-12 år medan skräckspåren riktar sig till de äldre ungdomarna. I Rimbo blir det Frisbeegolf i mörker för ungdomar 13-17 år.

KÄLLA: Norrtälje kommun
FOTO: Norrtälje kommun

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!