Norrtälje badhus sanerat och är öppet som vanligt igen

publicerad 8 mars 2024
- av Alexander Hall
På torsdagen meddelande Norrtälje kommun att man tvingades stänga Norrtälje badhus på grund av sanering av kontaminerat vatten. Nu har man sanerat  badhuset är öppet som vanligt igen. FOTO: Arikivbild

På torsdagen meddelande Norrtälje kommun att man tvingades stänga Norrtälje badhus på grund av sanering av kontaminerat vatten. Nu har man sanerat  badhuset är öppet som vanligt igen. 

Det var efter att de senaste vattenproverna visat på förhöjda halter av bakterien Pseudomonas aeruginosa i flera bassänger samt spår av Legionella i bubbelpoolen, som man tvingades stänga ned stora delar av verksamheten för sanering.

Beslutet fattades efter att de senaste vattenproverna indikerat en potentiell hälsorisk för badhusets besökare.

Provresultaten visade att motions- och rekreationsbassängerna innehöll förhöjda nivåer av Pseudomonas aeruginosa, en bakterie som kan orsaka hudinfektion känd som “badhusfötter”, en åkomma som framförallt drabbar barn och kan leda till smärta och svullnad i fötterna.

Utöver detta, upptäcktes även Legionellabakterier i bubbelpoolen. Nu har man alltså sanerat badhuset och man meddelar att badhuset är öppet som vanligt och att rutschkanan öppnar klockan 13.0o på fredagen.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!