Norrtälje piskade Polen i australisk fotboll

publicerad 19 september 2022
- av Daniel Rämsell

NORRTÄLJE. Under söndagen vann Svenska landslaget, bestående av en majoritet av Norrtäljebor över Polen i Australisk fotboll, på bortaplan med 61-89. -Känslan efter matchen var jättebra. Skön känsla att få vinna, men också att prestationen från hela laget är nästintill perfekt, säger Robin Åberg, 27 år och nyckelspelare i Norrtälje Dockers.

Norrtälje Dockers som tidigare i år spelat i Champions League i australisk fotboll har många spelare i svenska landslaget. Dockers och sedermera landslaget har dock varit skadedrabbade sedan några månader tillbaka. Bland annat fick nyckelspelaren Robin Åberg lämna skorna på hyllan inför gårdagens landslagsmatch, på grund av en korsbandsskada han ådrog sig under spel i somras.

Trots skadeläget kunde Sverige under söndagen självsäkert sparka in segern i en tuff och fysisk vänskapsmatch mot Polen med 61-89.

-Känslorna var lite blandade. Vi fick några avhopp sista veckan och ett gäng nyckelspelare som redan är skadade. Så med en rätt så oerfaren trupp med några spelare som gjorde landslagsdebut så fanns det inga större förväntningar innan matchen.

Klubbsäsongen för Norrtälje Dockers tar slut vid månadsskiftet och det här var sista matchen för spelarna i år. Landslaget kommer ha samlingar och uttagningar under vintern och våren 2023 inför Euro Cup nästa sommar.

– Det är riktigt kul att vi har så många spelare från Norrtälje i landslaget och hoppas på att ha så många landslagsspelare som möjligt nästa år, avslutar Robin.

FOTO: Privat

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!