Norrtäljebor samlar in förnödenheter till katastrofen i Turkiet

publicerad 8 februari 2023
- av Daniel Rämsell

NORRTÄLJE/TURKIET. Under natten mellan söndag och måndag inträffade en kraftig jordbävning i sydöstra Turkiet, som har resulterat i en stor mängd dödsfall. Antalet döda stiger kontinuerligt och på onsdagsförmiddagen var det sammanlagda antalet döda över 9 500 och Över 30 000 har uppgets vara skadade. Osman och Ufuk, Norrtäljebor och ursprungligen från Turkiet tvekande inte en sekund när de bestämde sig för att bidra med förnödenheter till de katastrofdrabbade områdena.

På fredag åker alltså Osman och Ufuk till Årsta för att överlämna förnödenheter som de samlar in från Norrtäljeborna. Insamlingen går till en organisation som transporterar det vidare till drabbade områden i Turkiet.

– Det är flera organisationer som för tillfället hjälper till – bland annat UID, turkiska ambassaden samt Turkish Airlines, som står för transport av en del materiel. Vi ville hjälpa till från Norrtälje, eftersom det kan vara svårt för alla att ta sig till Årsta och lämna paket, säger Ufuk Kocyigit.

Osman har fått besked om vänner och bekanta som avlidit i katastrofen. Ufuk har vänner som blivit skadade eller fått sina bostäder förstörda, berättar de. 

– Det är sorg, rädsla och man känner sig otillräcklig. Vi ser vår barndom rasa samman. Jag har små barn i samma ålder som barn som dött eller skadats. Barn som inte återfunnits, säger Ufuk.

Även om Ufuk och Osman själva beskriver att de känner sig otillräckliga, så gläds de åt engagemanget de ser i omgivningen.

– Det känns bra att kunna bidra och att få vara en del av det. Vi känner tacksamhet till alla människor som hjälper till. Det är en mäktig känsla när människor sluter upp och hjälper varandra i svåra situationer, avslutar Ufuk.

Var kan du lämna förnödenheter till Osman och Ufuk?Domherrevägen 14E till Ufuk kocyigit eller osman Kara grindvägen 16B.

Vad skall man tänka på?

Allt ska vara rent, fräscht och lådor ska vara märkta med dess innehåll.

FOTO: Privat

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!