Ny loppis i Kvisthamra fokuserar på gemenskap

publicerad 3 maj 2024
- av Nicklas Salmin

En ny loppis kommer att gå av stapeln på lördag den 4 maj i Kvisthamra. Initiativtagaren till loppisen, Sandra Mikaela Nilsson, förklarar att idén kom från en önskan om gemenskap i området.

Sandra som ursprungligen kommer från Göteborg träffade kärleken i Norrtälje och flyttade hit för några år sedan. Då uppstod ett dilemma.

– När vi flyttade in i vårt gemensamma hus så köpte vi ett nytt bohag, vilket gjorde att många av de möbler och prylar jag tog med mig till Norrtälje fick stå under förvaring istället för att användas.

Men det var inte förrän hon och hennes man, Kenneth Hagström, fick barn som tankarna om second hand började att revideras.

– Då öppnades en helt ny värld upp för mig. Från att alltid ha älskat att köpa nytt, så har jag verkligen lärt mig att att uppskatta second hand och loppisar. Särskilt när det kommer till leksaker, där ofta det är nyhetens behag i några sekunder för barnet, sen är det inte så intressant längre. Då kände jag att det inte är vettigt att köpa nytt när det kostar skjortan, utan började istället fynda på loppisar.

Där någonstans föddes planerna på en egen loppis. Förra sommaren byggde hon ut altanen med 150 kvadratmeter vilket skapar goda förutsättningar.

– Jag började höra mig för med vänner och grannar om vi inte skulle ha en egen loppis här i Kvisthamra, och intresset för det var enormt. Alla som vill ställa ut ska få göra det, ju fler desto roligare!

Kriterierna av det som ska få säljas på loppisen är att det ska vara helt och rent.

– Jag vet att det kommer finnas massvis av fina kläder, sommarklänningar, skor, inredning, barnkläder, leksaker, möbler och böcker och mycket mer. Men vi kommer också servera fika för besökarna.

Totalt kommer det vara cirka 20 personer som kommer sälja på Kvisthamraloppisen och mottagandet har varit över förväntan.

– Folk är glada att jag tagit det här initiativet, för alla har något de vill sälja. Men det har varit en utmaning med att hålla projektet lite, jag är full av idéer inför framtiden!

Information:

Plats: Ängsgatan 3, Norrtälje

Datum: Lördag den 4 maj

Tid: 11.00 - 15.00

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!