Ny trafikvecka från polisen – riktar sig mot alla brott

publicerad 8 november 2022
- av Redaktionen
Annons:

Polisen i region Stockholm och Gotland genomför ytterligare en trafikvecka på kort tid som en del av brottsbekämpningen.

Mellan 7 och 13 november riktar polisen uppmärksamheten mot vägnätet ånyo. Denna gång mot alla brott som sker på eller i anslutning till vägnätet.

– Genom dessa kontroller av fordon kan vi komma åt förare och passagerare som använder vägnätet i samband med brottsliga gärningar som exempelvis att transportera stöldgods, vapen, narkotika med mera, säger Thomas Forsberg som är trafikansvarig i region Stockholm och Gotland, i ett pressmeddelande.

Trafikkontrollerna kommer att ske både genom öppen och dold övervakning.

Trafikveckan som kallas ”brott på väg” genomförs av poliser i hela regionen. Det kommer kontrolleras körkort och fordon, och vid behov även utföra utlänningskontroller, kontroll av efterlysta och andra utredningsåtgärder när brott uppdagas.

Samverkan för ökad trafiksäkerhet sker mellan flera organisationer och myndigheter som alla samverkar för att öka tryggheten i och omkring trafikmiljön.

Trafikveckan ”brott på väg” är en av många trafikveckor som polisen genomför varje år. Kontrollerna genomförs dels synligt och dels genom dold övervakning. Målet är att minska antalet skadade och avlidna i trafiken, skriver polisen.

FOTO: Polisen

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!