Nya omklädningsrum på Roslagsskolan

publicerad 10 november 2023
- av Redaktionen

Under sommaren har omklädningsrummen på Roslagsskolan i Norrtälje renoverats. Skolan har fått sina omklädningsrum omvandlade till moderna, funktionella och trivsamma utrymmen som nu kan möta skolans och dess elevers behov.

När renoveringsprojektet började, var omklädningsrummen slitna, vandaliserade och inte särskilt inbjudande. Otryggheten och bristen på avskildhet i de gamla omklädningsrummen gjorde dem sällan använda.

– Äntligen börjar det synas att vi sätter skolan först. Bra lokaler är en viktig del i att göra Norrtälje till Sveriges bästa skolkommun, skriver Robert Beronius (L), ordförande i barn- och skolnämnden i ett pressmeddelande.

Lokal annonsör

Renoveringen av omklädningsrummen på Roslagsskolan markerar en betydande förbättring och visar hur modernisering av skolans utrymmen kan förbättra trivseln och användbarheten för elever och personal. Varje omklädningsrum har nu tillgång till fem separata, låsbara duschbås. Det finns även tillgänglighetsanpassade duschrum och toaletter i varje omklädningsrum.

– Med fräscha omklädningsrum och separata duschbås är förhoppningen att fler elever kommer delta i idrottslektionerna och på så vis minskar vi den problematiska skolfrånvaron. Den börjar ofta med att man uteblir från idrottslektionerna eftersom man inte känner sig trygg med situationen i omklädningsrummet, säger Robert Beronius.

Det var den 12 april 2021 som kommunstyrelsen beslutade att anslå 8,5 miljoner kronor för att rusta upp omklädningsrummen och duscharna på Roslagsskolan. Idrottshallen används flitigt även av föreningslivet på kvällstid och upprustningen är därför även ett välkommet lyft för kommunens idrottsföreningar.

Lokal annonsör