fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
annons

NORRTÄLJE. Ungdomsrådet bjöd in de lokala partierna till societetsparken under torsdagskvällen. Där ställde de frågor till politikerna som berör ungdomar.

annons
annons

Ungdomsrådet blev i maj uppgraderat mot vad det tidigare varit. Från och med hösten kan elever i samtliga skolor driva frågor i sina klassråd och elevråd som sedan ska behandlas av det nya ungdomsrådet. De frågor som ungdomsrådet menar bör fortsätta behandlas skickas in till den befintliga kommunala organisationen för svar. 

Som ett sätt att ta avstamp för detta bjöd det nya ungdomsrådet in samtliga lokala partier till evenemanget “Grilla en politiker”. Cirka 100 ungdomar slöt upp och började kvällen med mat som kommunen bjöd på. Därefter välkomnade representanter från ungdomsrådet fram politiker på scenen i cirka 1h, där de fick svara på kluriga frågor kring hur de ser på frågor som av ungdomsrådet anses viktiga.

– Det är alltid trevligt att diskutera ungdomsfrågor. Ungdomarna som modererade var bra och vi hade fina samtal under kvällen, säger Robert Beronius (L) som deltog på scen.

annonser
annonser
Kommentera via Facebook