Ophelia fyra år skänkte gosedjur till andra barn

publicerad 21 september 2022
- av Daniel Rämsell

NORRTÄLJE. Ophelia skänkte gosedjur till andra barn på Stora torget. -Jag saknar mina Gosedjur med de känns bra att vara snäll mot andra barn. Det kändes bra i magen och gav mig massa energi, säger Ophelia fyra år från Norrtälje.

Ophelia skulle byta ut sina gosedjur i sitt rum mot dem som hon hade i källaren. Men när hennes pappa Robin märkte att det skulle bli ännu fler gosedjur i rummet, föreslog han att de istället skulle skänka eller sälja dem överblivna gosedjuren. Idén till det hela uppkom i samband med en diskussion kring att många barn inte har råd att köpa gosedjur och att Ophelias gosedjur skulle kunna få nya hem och kärlek från andra barn.

– Ophelia tyckte att vi kan skänka till andra barn. Då uppkom tanken om att skänka till barn genom att stå och dela ut på stan, något som Ophelia skrek “Ja” för att få göra, säger en stolt Robin Nero, 34 år.

Sagt och gjort. Far och dotter tog med sig Ophelias gosedjur och ställde sig på Stora torget i Norrtälje förra veckan och såg till att gosedjuren fick nya ägare.

-Folk va glada och log stort. Många stannade upp och pratade och gav goda ord till Ophelia. En dam gav även Ophelia en chokladmedalj, för det tyckte hon att Ophelia va värd, säger Robin med ett leende på läpparna. Det var roligt att se människor gå förbi och le i dessa tider, fortsätter han.

Ophelia förmedlar att hon tyckte att det var kul och att hon gärna gör om detta vid fler tillfällen – och att hon är stolt såklart.

-Jag saknar mina gosedjur med de känns bra att vara snäll mot andra barn. Det kändes bra i magen och gav mig massa energi. Det va roligt att stå på stan också, avslutar Ophelia.

FOTO: Robin Nero
Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!