Personal från Norrtälje sjukhus hjälper barn i Afrika – anordnar stegtävling för tredje året i rad

publicerad 27 mars 2023
- av Alexander Hall
ANNONS:

Hjälporganisationen Let us all unite, med sjukvårdspersonal från Norrtälje sjukhus anordnar stegräknartävling för Tiohundra tredje året i rad. – Vi känner ett ansvar gentemot våra barnhem i Kenya att fortsätta hjälpa till att förbättra förhållandena för barnen, möjliggöra skolgång och samtidigt främja hälsa för våra kollegor, säger Petra Eklund, styrelseledamot, i ett pressmeddelande. 

Tack vare stegräknartävlingarna som man anordnat tidigare år och sjukvårdspersonalens engagemang och driv att hjälpa även utanför sjukhuset, har organisationen kunnat stötta utvecklingen av barnhem i Kenya.

– Med medel från tidigare års tävlingar har vi bland annat kunnat betala skolavgifter för en hel del barn. Vi har också under 2022 betalat för två stycken personal på ett boende för gravt handikappade barn och betalat för en begravning av flicka som avled i sjukdom, säger Eklund i pressmeddelandet. 

Organisationen har regelbundet donerat förnödenheter till barnhemmen, inte minst under Covid-19-pandemins svåraste period. Det är dock förhållandena på boendena och möjliggörandet av skolgång för barnen som Let us all unite lägger störst fokus vid.

– Utbildning är en viktig komponent för de här barnen för att kunna få en chans till att kunna ta sig ur fattigdom, därav har vi lagt mycket fokus på att betala skolavgifter och skolmaterial till barnen. Pengarna som årets stegräknartävling inbringar kommer alltså också att gå till att stötta utbildning och till att förbättra förhållandena på barnhemmen – men syftet med stegräknartävlingen är även att främja hälsa för Tiohundras personal genom att uppmuntra till träning.

ANNONS:

– Vi är sjukvårdspersonal och hjälper människor på daglig basis. Det är kanske den viktigaste motivationsfaktorn i det här sammanhanget. Genom Stegräknartävlingarna främjar vi hälsa bland Tiohundras personal och tack vare sponsorer och anmälningsavgifter kan vi främja hälsa och utbildning även i Kenya, säger Petra. Stegräknartävlingarna har haft ett stort engagemang och uppmärksamhet bland personalen inom Tiohundra och Let us all unite hoppas på att ännu fler väljer att delta det här året.

– Ju fler som anmäler sig desto mer kan vi hjälpa barnhemmen, så enkelt är det. Det är många som redan visat intresse för att delta, så vi hoppas på stort engagemang även i år. Förra året deltog polisen i Norrtälje och vi är öppna för att deltagande utanför Tiohundra även i år, säger Petra. Organisationen har kontinuerlig kontakt med såväl barn som ansvarig personal på barnhemmen för att kunna bidrag på bästa sätt.

– Vi känner ett ansvar gentemot våra barnhem i Kenya att fortsätta hjälpa till att förbättra förhållandena för barnen och möjliggöra skolgång, avslutar Petra Eklund, Styrelseledamot. 

INFORMATION OM TÄVLINGEN Tidsperiod: 1 – 15 april
Arrangörer: Let us all unite
Kostnad: 150 kronor (alla pengar går oavkortat till ideellt arbete)
Vem kan delta? Alla
Anmälan: www.letusallunite.org/anmalan FÖR MER INFO: Kontakta Petra Eklund, styrelseledamot och presstalesperson, 070 792 16 06, Petra.eklund@tiohundra.se

FOTO: Let us all unite

ANNONS:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!

Ladda ner Allt om Norrtäljes mobilapp!