Poké Burger stänger för gott – säger farväl idag

publicerad 13 april 2024
- av Daniel Rämsell
Restaurang Poké Burger på Posthusgatan i Norrtälje kommer att stänga ned sin verksamhet för gott.

Restaurang Poké Burger på Posthusgatan i Norrtälje kommer att stänga ned sin verksamhet för gott. Sista chansen att äta en burgare eller bowl på restaurangen är idag den 13 april. – Jag håller öppet idag för mina stamkunder. Det är ett sätt att säga farväl, säger kökschefen David Gall.

Det är efter fem år i drift som Poké Burger kommer att stänga sina dörrar för gott. Kökschefen David Gall, som varit en del av restaurangens team sedan starten berättar att det är tuffa tider som ligger bakom beslutet att stänga ned verksamheten i Norrtälje.

– Jag har inte fått så jättemycket information från ledningen men det är av ekonomiska skäl och att dem andra restaurangerna i samma koncern ligger i Stockholm, säger han.

Kan du beskriva känslan av att ni stänger idag?

– Det är tudelat. Det är såklart jättetråkigt. Det har känts under en längre tid som att man varit en musiker på Titanic, det vill säga arbetat på ett sjunkande skepp. Men nu får jag ett definitivt avslut och kan gå vidare, vilket samtidigt är skönt.

David står i morgon arbetslös men berättar att han fått otroligt mycket kärlek från kunder och även en hel del jobberbjudanden redan.

– När vi gick ut med att vi kommer stänga restaurangen har jag fått otroligt mycket kärlek från våra kunder. Jag har även fått en hel del jobberbjudanden, så mina hamburgare kommer sannolikt kunna ätas fortfarande men från någon annan restaurang, berättar Gall.

Hur ser sista kvällen ut idag?

– Jag vet inte när vi stänger ikväll. Jag håller öppet idag för mina stamkunder. Det är ett sätt att säga farväl, avslutar kökschefen David Gall.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!