Polisen utför utökade kontroller av yrkestrafiken

publicerad 14 oktober 2022
- av Redaktionen

REGIONEN. Polisen genomför denna vecka ökade kontroller av fordon som framförs i yrkestrafik i region Stockholm och Gotland. 

– Under denna vecka kommer fokus ligga på förare och fordon som framförs i yrkestrafik. En viktig del i trafiksäkerhetsarbetet är att alla fordon i yrkestrafik har förare som följer reglerna och att fordonen är i säkert skick, säger Hans Nilsson Lanèr gruppchef på trafiksektionen i Stockholm, i ett pressmeddelande.

Polisen  lägger extra fokus på att kontrollera vilken typ av transport som utförs och tillstånd. Ett av syftena är att leta efter så kallade olaga cabotagstransporter vilket innebär att man inte har rätt till att köra inrikestransporter i ett annat EU-land.

– Polisen har ett tydligt uppdrag att öka kontrollverksamheten inom detta område, dels för att transporterna ska vara trafiksäkra men också för att motverka osund konkurrens så att transporterna sker på lika villkor, säger Hans Nilsson Lanèr.

Den nationella trafikveckan med fokus på yrkestrafik är en av många trafiksäkerhetsveckor som polisen genomför varje år. Under de andra veckorna ligger fokus på bland annat hastighet, nykterhet och brott på väg.

Att ingen ska dö eller skadas i trafiken är visionen för polisens trafiksäkerhetsarbete, skriver polisen. 

FOTO: Polisen

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!