Roslagsbageriet tar över Bagarbrödernas lokaler på Götgatan

publicerad 9 november 2023
- av Redaktionen

I Norrtälje på den välkända adressen Götgatan 11 vid gamla Folktandvården, står förändringens vindar starka. Roslagsbageriet, en växande lokal aktör inom bageribranschen, har nu förvärvat det gamla anrika bageriet som tidigare gått under namn som Sockerbagaren, Gilles och Bagarbröderna. Efter en tids tvekan och eftertanke är köpet av konkursboet klart och förhandlingar med fastighetsägaren pågår.

– Tråkigt när gamla klassiska ställen går i graven men jag har under ett par tillfällen kollat på verksamheten, då den har varit till salu under en längre period men tvekat av olika anledningar, skriver Roslagsbageriet på sin Facebook-sida.

Men när förfrågan kom, kände ägaren att tiden var rätt.

Lokal annonsör

– Jag har en tydlig bild av vad jag tror man behöver göra för att kunna få fart på verksamheten.

För Roslagsbageriet handlar det inte om att enbart överta en lokal, utan att införa ett nytt sätt att se på bageri- och caféverksamhet.

– Det vore tämligen dumt att driva på det precis som det har varit, jag tror man behöver ta ett nytt grepp om både lokalen och utbud och jobba med service på högsta nivå.

Med ambitionen att upprätthålla Roslagsbageriets signum, som är “kvalité & service”, planerar det nya bageriet på Götgatan att erbjuda mer än bara bröd och bakverk.

Lokal annonsör

– Till skillnad från Bageriverksamheten på Baldersgatan som är ett bageri med lite butik och liten servering, kommer Götgatan 11, vara en servering med försäljningar av bröd och bakverk, förklarar ägaren och fortsätter: “vi kommer fokusera på lättare maträtter och låta kunderna överraskas vid öppningen.”

Det verkar som att en innovativ anda kommer att prägla det nya bageriets utbud.

– Vi älskar smörgåsar så det är nog något som kommer utvecklas och låta oss ta inspiration från olika matkulturer. Och inte nog med det, utan det finns planer på att införa temakvällar, kanske någon kväll då och då en pizzakväll, men inte binda upp oss med att bara baka tex napolitanska, eller klassiska, det kan bli New York style, Deep Pan Pizza osv.