Roslagsbostäder höjer hyrorna – ökning sker retroaktivt

publicerad 9 mars 2023
- av Redaktionen
Annons:

NORRTÄLJE. Roslagsbostäder höjer hyrorna med 4,7% efter en överenskommelse mellan Hyresgästföreningen Aros Gävle och Roslagsbostäder. De nya hyrorna gäller från 1 januari och kommer aviseras inför april månad.

Den årliga hyresjusteringen är för samtliga bostadslägenheter och fordonsplatser 4,7% från och med 1 januari 2023. Den nya hyran kommer att aviseras inför april tillsammans med den retroaktiva hyran för januari till mars, skriver Roslagsbostäder i ett pressmeddelande.

Hyreshöjningen är högre än tidigare och beror enligt Roslagsbostäder på ökade kostnader.

– Vi har sett skenande kostnadsökningar på många områden, speciellt byggkostnadspriser som har ökat kraftigt berättar Eva Lenngren, VD Roslagsbostäder. Även om hyreshöjningen för 2023 är högre än tidigare år så täcker den inte bolagets ökade utgifter.

Den nya hyran debiteras på hyresavin för april, som skickas ut i mars. Roslagsbostäder är överens med Hyresgästföreningen om att hyrorna börjar gälla från 1 januari, vilket innebär att hyreshöjningen för januari, februari och mars läggs på retroaktivt, skriver de i pressmeddelandet.

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!