Roslagsskolans musikklass tolkar Skönheten och odjuret

publicerad 7 maj 2024
- av Daniel Rämsell
Bild från genrepet inför onsdagens shower. FOTO: Privat

Roslagsskolans musikklass i årskurs nio ger en ny tolkning av klassikern “Skönheten och odjuret”, helt och hållet framförd av eleverna själva. Föreställningen, som äger rum nu på onsdag, utlovar en kväll fylld av musik, dans och drama, där elevernas egna kreationer står i centrum.

Skönheten och odjuret, som ursprungligen skapades i Frankrike under 1740-talet, har berört publik i alla åldrar sedan dess. Den har omformats flera gånger, bland annat i Disneys populära filmversioner, både animerade och med riktiga skådespelare.

Nu tolkar Roslagsskolans musiklasselever sin egen versionen av klassikern. Under föreställningen, som består av fyra olika spelningar under en och samma dag, kommer eleverna att visa upp allt från skådespel till musikframträdanden.

– Alla har arbetat jättefokuserat med detta. Det är eleverna själva som står för manus, danser, rekvisita, kostym och det är de själva i klassen som sjunger och spelar alla instrument, säger Ester Årman, lärare för musikklasserna.

Ester lyfter även Rasmus Bolin Andersson, också musiklärare på Roslagsskolan, som har gjort ett jättejobb och arrangerat om all originalmusik från filmen, så att den fungerar i klassens band.

Musikalen i nian för musikklasseleverna är en tradition som sträcker sig decennier tillbaka, och betyder mycket för eleverna.

Le Fou och Gaston på genrepet i Roslagsskolans Aula. FOTO: privat

– Det betyder jättemycket att få visa upp sina färdigheter. Sedan går alla intäkter till klasskassan, förklarar Årman. Publiken kan förvänta sig jättemycket dans, bra skådespeleri och riktigt bra band. Det är en traditionell “Skönheten och Odjuret” men nedkortat till sextio minuter, tillägger hon.

Vad kan publiken förvänta sig?
– Det kommer bli några riktigt bra shower, så det här får man inte missa, säger Ester. Föreställningen välkomnar alla skolor i kommunen under dagen, med en öppen föreställning för allmänheten klockan 18.00

Faktaruta Skönheten och Odjuret på Roslagsskolan

När: onsdag 8 maj klockan 17.00

Biljetter: Köps i dörren

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!